NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Sveitsi-puolivälierä läpihuutojuttu Leijonille? Mikko Rantanen: "Sveitsi on varmasti aika samanlainen kuin USA ja Kanada"

17.5.2018 - 14:47:42


Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtaa torstai-iltana MM-kisojen puolivälierässä Sveitsin. Leijonien NHL-tähti Mikko Rantanen ei sorru aliarvioimaan Sveitsiä.

Sveitsi mielletään suomalaisten mielessä varmasti helpoksi vastustajaksi, mutta Rantanen ei ole samaa mieltä.

- He ovat nopea joukkue ja yrittävät nopeasti iskeä vastaan. Heillä on hyvin liikkuvat pakit ja hyökkääjät. He pelaavat varmasti aika samalla tavalla kuin Kanadan ja USA. He eivät varmaan hirveästi jää odottelemaan, vaan pelaavat nopeasti. Se sopii meille todella hyvin, Rantanen sanoi aamujäiden jälkeen.

Suomen lähtöasetelma peliin on kuitenkin selvä. Lohkovoittaja on selvä suosikki.

- Aina on varmasti ennakkosuosikki, jos voittaa lohkon voittaa. Totta kai se tiedostetaan, mutta on tässä aika paljon äijiä, jotka ovat pelanneet ennenkin kovia painepelejä. En usko, että se ongelma. Pitää vain tavallaan nauttia siitä, että ollaan ennakkosuosikkeja ja jengi odottaa meiltä tulosta, Rantanen heitti.

Leijonat on ehtinyt jo odottaa kovasti pudotuspelien alkua. Alkusarjassa pelattiin seitsemän ottelua ja tappiot eivät laivaa hirveästi keikuttaneet. Nyt tappio lähettäisi kotiin.

-Odottavainen fiilis. Tätä on odotettu, että päästään pelaamaan tosipelejä. Tämä on tavallaan Game seven. Kyllä tässä aika hyvä fiilis on.

Oliko aamulla herätessä erilainen fiilis kuin alkusarjapelin alla?

- Onhan siinä tietysti. Onhan pudotuspeleihin ihan eri fiilis lähteä kuin alkusarjapeleihin. Kyllä tässä on hyvä täpinä päällä kaikilla.

Leijonien asetelma puolivälierään on kovasti erilainen kuin viime vuonna. Silloin alkusarja meni huonosti ja vastaan tuli USA, joka oli voittanut kaikki ottelunsa. Nyt Suomi on suosikki voittamaan. Viime vuonna USA kaatui vaikeammasta asetelmasta.

- On se aika erilainen. Viime vuonna olimme tavallaan altavastaajia. Nyt on vähän erilainen lähtökohta, Rantanen myönsi.

Leijonat ei tehnyt muutoksia USA-ottelun kokoonpanoon. Rantanen pelaa Mikael Granlundin ja Eeli Tolvasen kanssa ykkösketjussa. Rantasen mukaan ketjusta on revittävissä vielä enemmän irti.

- On mun mielestä. Ihan hyvin saimme pelin toimimaan jo ensimmäisessä pelissä. Vieläkin tietysti pystytään varmasti hiomaan sitä kemiaa paremmaksi. Toivottavasti saamme tänään puhuttua asioista ja homma rullaamaan heti alusta asti, Rantanen sanoi.

Suomi joutuu pelin tuloksesta riippumatta matkustamaan. Matka vie joko Kööpenhaminan mitalipeleihin tai kotiin. Onko laukku jo pakattu?

- Ei mulla ainakaan ole. Mulla on yleensä sellainen paha tapa, että se jää viime tippaan. Saatan vielä aamullakin pakata, Rantanen naurahti.

Ville Hirvonen (@hirvonenville), Herning


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!