NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Iiro Pakarinen vaihtoi Edmontonin Magnitogorskiin: "Jääkiekko on taas ollut hauskaa"

19.9.2018 - 23:37:50


Metallurg Magnitogorskin hyökkääjä Iiro Pakarinen pääsi pitkästä aikaa maalin makuun Suomessa tehtyään joukkueensa avausmaalin jääkiekon KHL-ottelussa Jokereita vastaan. Se ei kuitenkaan riittänyt Jokereiden voitettua ottekun 5-3.

- Hyvä eka erä meiltä. Jokerit on tietysti hyvä joukkue ja oli tosi tiukka peli. Toinen erä vähän repsahti meiltä, summasi Pakarinen.

Metallurgin loppukirikään ei auttanut.

- Tuli paljon ylivoimahyökkäyksiä omiin ja Jokerit niistä rankaisi. Kolmannessa erässä oli ihan hyvä tulo taas. Päästiin maalin päähän, mutta sitten Jokerit taas, valitettavasti, teki kahden maalin eron 5-3:een. Ei tänään riittänyt. Lähellä oltiin, Pakarinen sanoi.

Tappio harmitti, mutta muuten Pakarisella on ollut uudessa seurassaan mukavaa.

- Tosi kivaa ollut kyllä. Saa taas isoja minuutteja ja peliaikaa. Jääkiekko on taas ollut hauskaa. Totta kai se on vähän erilaista kuin Pohjois-Amerikassa, mutta koko ajan mennään parempaan suuntaan. Sain maalihanat auki pari päivää sitten, eikä sitäkään tarvitse enää miettiä.

Edelliset neljä kautta Pakarinen pelasi Pohjois-Amerikassa. NHL:ssä Edmonton Oilersissa hän sai paikan kokoonpanosta, mutta minuutit jäivät vähiin. KHL:stä Pakarinen lähtikin hakemaan peliaikaa.

- Viime vuodet olen ollut aika jämäroolissa. Nyt on hienoa, kun tulee luottoa. Isoja minuutteja saan ja sitten tulee vielä onnistumisia. Totta kai se antaa semmoista buustia lisää.

Iso kaukalo vaati yllättävänkin paljon totuttelua.

- Kyllä se yllättävän kauan kesti. Ajattelin, ettei se niin erilaista ole, mutta kyllä se vaan oli. Harjoituspelit eivät tuntuneet niin erilaisilta, mutta sitten, kun alkoivat sarjapelit, niin neljä viisi peliä olivat aika erilaisia. Kiekossa pitäisi pysyä vähän kauemmin ja se oli vähän yllätys, Pakarinen sanoi.

Pakarinen painottaa, että KHL:ssä pelataan tasokasta jääkiekkoa.

- Tietysti tosi kova sarja. Kovia pelejä on jokainen, eikä ”ohi-iltoja” voi täälläkään tulla.

Oilers ei tarjonnut Pakariselle jatkosopimusta, eikä paikka nelosketjussa olisi enää innostanut.

- Se oli yksi syy, eikä Edmontonista tullut edes sopimustarjousta. Sitten se oli aika helppoa, että lähdetään hakemaan vähän isompaa roolia. Magnitogorsk oli paikka, joka oli tosi kiinnostunut ja sinne päädyttiin. Oli tosi helppo valinta kyllä, Pakarinen sanoi.

Tehdaskaupunki Magnitogorsk rakennettiin Neuvostoliiton aikana. Kaupunkia on kuvattu kolkoksikin, mutta Pakarinen viihtyy hyvin.

- Edmonton ehkä vähän isompi kaupunki ja ehkä vähän siistimpi kaupunki. Magnitogorskissa ei hirveästi ole tekemistä, mutta on sielläkin kolme neljä hyvää ravintolaa. Kaikki ulkomaalaiset asumme samassa talossa ja vietämme siellä keskenämme paljon aikaa.

- Paljoa ei kerkeä tekemäänkin. Se on aika semmoista ”hockey-lifea” koko ajan. Mutta kyllä olen siellä hyvin viihtynyt. Ei mitään ongelmaa, lisää Pakarinen.

Venäjää hänkin on jo oppinut.

- Jotain pikkujuttuja on tarttunut. Kyllä mä kaikki ne aakkoset osaan jo. Pystyn jo lukemaan mitä vaan, mutta en vielä ymmärrä kuin muutamia sanoja.

Pakarinen pääsi pelaamaan pitkästä aikaa Suomessa. Hän oli siitä innoissaan.

- Tosi hienolta tuntui pelata kyllä. Mulla oli toista sataa kaveria täällä Suonenjoelta. Oli tosi siistiä pelata niiden edessä. Omat vanhemmat ja lapset ja vaimo oli katsomassa. Tosi hienoa oli pelata taas Helsingissä.

Pakarisella on Metallurgin kanssa vuoden sopimus. NHL kiinnostaa yhä, jos hyvä tarjous tulee.

- Onhan se NHL silleen aina tavoitteena. En kuitenkaan kovin vanha pelaaja vielä ole, 27-vuotias vasta. Pelataan tää kausi mahdollisimman hyvin, kun on vain yhden vuoden sopimus. Katsotaan sitten keväällä, mitä sitten tulee.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Lahdella kauden vaikein ottelu

18.6.2019 22:34:55