NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lohkovaihe huipentuu - JYP ja HIFK taistelevat jatkopaikoista

15.10.2018 - 17:08:09


Jääkiekon Champions Hockey Leaguen lohkovaihe pelataan päätökseen tiistain ja keskiviikon aikana.

Viidestä suomalaisjoukkueesta Kärpät ja Tappara varmistivat jatkopaikan ja lohkovoiton viime viikon otteluissa. TPS:n jääminen alkulohkoon oli sinetöity jo ennen viime viikon otteluita. Tiistain otteluissa Luganoa isännöivällä JYPillä on jatkopaikan avaimet omissa käsissään, mutta Skellefteån vieraissa kohtaava HIFK tarvitsee apuja myös lohkojumboksi jäävältä GKS Tychyltä.

JYP hakee revanssia Luganosta

CHL:n viime kauden mestari JYP kohtaa tiistaina kotikaukalossaan sveitsiläisen Luganon ottelussa, jossa panoksena on H-lohkon kakkossija ja paikka 16 parhaan joukkoon. Ottelun asetelma on yksinkertainen: voitosta pelataan loppuun saakka ja voittaja menee jatkoon.

- Tämähän on selkeä tilanne molemmille joukkueille, eli voitolla jatkoon. Tiedetään silloin, mistä panoksista pelataan, JYPin valmentaja Jukka Ahvenjärvi toteaa CHL:n tiedotteessa.

Viime viikolla Sveitsissä Lugano vei Gergory Hoffmannin kahdella maalilla voiton maalein 2-0. JYP vei vieraskaukalossa laukaukset 58-44, mutta maalia kohden suuntautuneet laukaukset menivät Luganolle 28-22.

- Viime tiistaina oli erittäin laadukas peli. Näinhän siinä kävi, että vastustajan ykköskenttä (Jani) Lajusen johdolla pystyi ne kaksi maalia tekemään. Molemmilla oli maalipaikkojen valossa mahdollisuus voittaa. Kyse on nimenomaan siitä, että pystytään puolustamaan nuo hetket laadukkaasti ja pystyttäisiin lyömään ne 1-2 maalia ja sillä ansaitaan se jatkopaikka.

- Aivan varmasti on tulossa huippuottelu. Meillä on laatuvastustaja ja siihen pitää pystyä kovalla laadulla vastaamaan. Kyllä joukkue on nyt valmiina siihen otteluun, Ahvenjärvi kertoo. H-lohkon voittaja on kaikki viisi otteluaan tähän mennessä voittanut tshekkiläinen HC Pilsen.

HIFK tarvitsee apuja puolalaisilta

Helsingin IFK:n tilanne näytti viime viikolla jo epätoivoiselta, kun helsinkiläiset kärsivät tiistaina kotiluolassaan 1-5-tappion Skellefteålle. HIFK:lle jäi kuitenkin oljenkorsi jatkopaikkaan, kun Kai Suikkasen valmentama Bolzano kärsi keskiviikkona yllättäen 3-5-vierastappion puolalaiselle GKS Tychylle.

Tiistaina HIFK kohtaa vieraskaukalossa C-lohkon voiton jo varmistaneen Skellefteån kello 19.30 alkavassa ottelussa ja Bolzano isännöi Italiassa Tychyä kello 20.45 alkavassa ottelussa. HIFK ja Bolzano ovat viiden ottelun jälkeen tasapisteissä, mutta paremman keskinäisten ottelun saldon johdosta Bolzano on kiinni jatkopaikassa. HIFK tarvitsee jatkoon selvitäkseen tiistain ottelusta enemmän pisteitä kuin Bolzano. Mikäli Bolzano voittaa Tychyn varsinaisella peliajalla, on HIFK:n kohtalo sinetöity.

Jatkopaikka ei ole enää HIFK:n omissa käsissä, mutta kapteeni Lennart Petrellin mukaan pelkkä sauma revanssiin Skellefteåsta riittäisi motivoimaan taisteluun.

- Nämä ovat kovia matsia. Skellefteå on huippujengi Euroopan kärjestä. Olisi ollut tosi kiva lähteä pelaamaan sinne isommasta panoksesta, mutta heidän päänahkansakin riittää motivoimaan. Nämä ovat hyviä haasteita kesken kauden, Petrell kommentoi.

Tapparalla lohkovoitto taskussa – vastustaja jahtaa yhtä pistettä

Tiistaina lohkovaiheen päättää myös Tappara, joka varmisti E-lohkon voiton viime viikon 5-3-vierasvoitolla Djurgårdenista. Joukkueet kohtaavat uudemman kerran tiistaina Tampereella. Yksikin piste Hakametsässä varmistaa Djurgårdenin jatkopaikan. Mikäli Tappara vie voiton varsinaisella peliajalla, joutuu Djurgården jännittämään tuntia myöhemmin alkavan Storhamar – Ocelari Trinec -ottelun tulosta. Norjalaiset tarvitsevat joka tapauksessa kolmen pisteen voiton varsinaisella peliajalla, jotta jatkosauma olisi ylipäätään mahdollinen

- Sarjatilanne on meidän osaltamme selkeä, kun lohkovoitto on varma. Siinä mielessä peliin on helppo lähteä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kommentoi.

Kärpät hakee lisää kokemuksia

CHL:n lohkovaihe paketoidaan keskiviikkona. Suomalaisjoukkueista viimeisenä pelipäivänä kaukalossa ovat Kärpät ja TPS.

Kärpät varmisti jatkopaikkansa F-lohkosta viime viikon tiistaina, kun se kaatoi kotikaukalossaan tshekkiläisen HK Mountfieldin 3-2. Kärppien lohkovoitto varmistui päivää myöhemmin, kun Rouen kaatoi kotikaukalossaan Nürnbergin 4-2.

Tappio Oulussa tarkoitti myös Mountfieldin jatkohaaveiden romuttumista. Kärppien päävalmentaja Miko Manner iloitsee vierasottelusta Tshekissä, vaikka ottelussa ei olekaan kummallekaan joukkueelle enää suurta panosta.

- On mahtavaa lähteä reissuun. Reissussahan ne tarinat syntyvät. Pelaajat saavat pelata kansainvälisiä pelejä erilaisissa kulttuureissa. Nämä ovat kokemuksia, joita ei saa kuin kokemalla, päävalmentaja Mikko Manner.

TPS voi päästä harvalukuiseen joukkoon Minskissä

TPS:n haaveet jatkopaikasta kovassa B-lohkossa menivät murskaksi jo syyskuussa, kun lohkon kärkijoukkueitta Malmötä ja Müncheniä vastaan turkulaiset onnistuivat ottamaan vain yhden voiton. TPS päättää CHL-kautensa keskiviikkona Valko-Venäjällä Yunost Minskiä vastaan. Viime tiistain kotiottelussa turkulaiset veivät 3-1-voiton. Vaikka keskiviikon ottelussa ei pelatakaan enää jatkopaikoista, voi TPS tehdä ottelussa harvinaisen tempun. Toista kauttaan CHL:ssä pelaava Yunost Minsk on tähän mennessä hävinnyt vain yhden CHL-kotiottelun. Tämä tapahtui syyskuussa Red Bull Müncheniä vastaan.

Lähde: CHL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!