NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ville Pokka viihtyy evakkojoukkueessa Moskovassa

8.11.2018 - 23:23:47


Puolustaja Ville Pokka harmitteli Leijonien tehottomuutta jääkiekon Karjala-turnauksen avausottelussa Venäjää vastaan. Itänaapuri oli parempi 3-0.

- Ei vaan saatu maaleja tänään. Niiden veska pelasi hyvin, mutta mekään ei saatu tarpeeksi ukkoa maalille ja veska näki vähän liikaa kiekkoa. Vähän liikaa lauottiin blokkeihin, eikä saatu maalille asti kiekkoa. Pitää ensi pelissä tehdä paremmin asioita, Poka sanoi.

Venäjä onnistui siinä, missä Suomi ei.

- Ne sai ekan maalin kiekonriistosta. Pitää vaan yrittää blokata kiekkoa, joita tulee viivasta. Meidänkin olisi pitänyt saada samanlaista kuteja vaan maalille ja maskia sinne, niin kyllä se sitten pomppii meille, kommentoi Pokka.

Pokka vaihtoi täksi kaudeksi maisemia. Neljän AHL-kauden jälkeen hän siirtyi KHL:ään Avangard Omskiin.

- Olen kyllä tykännyt paljon pelata. Meillä on aktiivinen pelityyli siellä. Saa pelata paljon ja saa mennä kyllä. Olen tykännyt tosi paljon, Pokka kehuu uutta pestiään.

Siperiassa Pokan ei tarvitse asustella. Halliongelmiensa takia Avangard Omsk pelaa kotiottelunsa nimittäin Moskovassa. Halliongelmien takia Omskissa ei voi tällä hetkellä pelata.

Moskovasta Pokka tykkää.

- Moskova on iso kaupunki ja siellä on paljon muutakin tekemistä. Paljon kulttuuria näkee ja paljon hyviä ravintoloita. Vähän muutakin elämää on kuin jääkiekkoa.

Moskova voittaa kyllä AHL:n pikkukaupungit.

- On kyllä vähän isompi paikka kuin Rockford ja Belleville. Siihen nähden olen kyllä ihan hyvin viihtynyt, Pokka naurahti.

Venäjääkin Pokka on oppinut.

- Kyllä osaan kymmeneen laskea ja vähän tervehtiä. Mutta ei mitään hirveetä small talkia pysty vielä vetämään.

Leijonien pelit jatkuvat lauantaina, kun vastaan tulee Tshekki.

- Maalinteko on tietysti ensimmäinen asia. Erikoistilanteita yritetään parantaa. Yritetään saada ne plussalle ensi pelissä. Kiekkoa vaan maalille ja äijää maalille veskarin eteen, jotta veska ei näe kiekkoa. Yritetään pelata vielä paremmin kiekollisena, Pokka kommentoi parannuskeinoista.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!