NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jokereiden vieraaksi tuleva Petri Kontiola maajoukkuekuvioista: "Voi olla, että aika on ajanut niistä karkeloista ohi minun osaltani"

18.11.2018 - 09:52:13


Helsingin Jokerit isännöi sunnuntaina jääkiekon KHL-liigan huippukamppailussa Petri Kontiolan edustamaa Lokomotiv Jaroslavlia.

Juonikkaita syöttöjä, taidokkaita harhautuksia, luotettavaa kahden suunnan pelaamista ja hienoja maaleja. Näitä asioita on nähty tälläkin kaudella Lokomotiv Jaroslavlin 34-vuotiaalta suomalaissentteriltä Petri Kontiolalta.

– Kausi on sujunut niin joukkueella kuin henkilökohtaisestikin ihan hyvin. Välillä meille on tullut joukkueena notkahduksia, mutta myös isoja voittoja, kuten SKA:ta ja Kazania vastaan, Kontiola kertoo.

300 tehopisteen rajapyykin KHL-urallaan runkosarjassa edellisellä maalisyötöllään rikkonut Kontiola on nakuttanut kuluvalla kaudella 26 ottelussa tehot 7+8=15. Kokenut pelintekijä on muodostanut Lokomotivin tehokentällisen yhdessä Andrei Loktionovin ja entisen Jokeri-hyökkääjä Brandon Kozunin kanssa.

– Omaan pelaamiseen olen ollut ihan tyytyväinen. Varmasti voin vielä parantaakin. Kozunin ja Loktionovin kanssa olen pelannut, eikä ketjussa valittamista ole. Meillä kolmikkona päivän kunto usein ratkaisee. Toivottavasti meillä on sunnuntaina hyvä päivä, Kontiola sanoo.

KHL-historian tehokkain suomalainen pelaa jo viidettä kauttaan Lokomotiv Jaroslavin miehistössä. Suomalaissentteri on viihtynyt teollisuuskaupungissa mainiosti.

– Hyvin olen Jaroslavlissa viihtynyt. Se on pieni kaupunki ja jääkiekko on tärkeä asia siellä. Meillä on nuori joukkue ja koppi täynnä hyviä tyyppejä. Todella ammattimaisesti kaikki on seurassa hoidettu, Kontiola kehuu.

Tällä kaudella Kontiolan ei tarvitse olla seurassa ainoana suomalaisena, sillä Lokomotivin maalivahtivalmentajana toimii kaksi edellistä kautta hyvää työtä Kunlun Red Starin organisaatiossa tehnyt Jaakko Valkama.

– Kauheasti ei Jaakon kanssa olla hengailtu, mutta onhan se tietenkin mukava juttu, että hän on täällä. Voi hallilla joskus puhua suomeakin, Kontiola naurahtaa.

Mailataiturilla on käynnissä kymmenes KHL-kausi, mutta menestys on ainakin vielä karttanut pudotuspelien pistepörssin keväällä 2013 voittanutta ja finaalissa häviävänä osapuolena tuolloin Traktor Tsheljabinskin kanssa ollutta keskushyökkääjää.

– Henkilökohtaisesti ainut tavoite on voittaa. Olen nyt aika monta vuotta tässä pyörinyt tyhjin käsin. Haluan pystyä auttamaan joukkuetta voittamaan jotain suurta, Kontiola kertoo.

Kontiolalla riittää perspektiiviä KHL:n kehittymisestä. Suomalaissentteri kertoo sarjan menneen paljon eteenpäin.

– KHL on muuttunut koko ajan ammattimaisempaan suuntaan. Kun tulin tähän sarjaan, niin se oli vähän sellaista vanhojen muistelua. Pelillisesti todella tasokas sarja, kuten kaikki jääkiekkoa seuraavat tietävät, Kontiola tuumii.

Kontiolaa ei maajoukkuetauolla Leijona-paidassa Karjala-turnauksessa nähty. Viidet MM-kisat ja kahdet olympialaiset urallaan pelannut pelintekijä ei ole tulevan kevään arvokisoja juurikaan miettinyt.

– Suomi saa aina kovan joukkueen MM-kisoihin kasaan ja jos haluaa Euroopasta päästä mukaan, niin täytyy pelata nappikausi ja olla kunnossa. Voi olla, että aika on ajanut niistä karkeloista ohi minun osaltani. En ole MM-kisoja miettinyt vielä yhtään, Kontiola pohtii.

Lokomotivin ykkössentteri odottaa innolla Jokerien kohtaamista.

– Erityisen hienoa päästä Suomeen pelaamaan. Kavereita on tulossa katsomaan, jotka eivät minun pelejä kauden aikana muuten hirveästi näe. Jokereiden kanssa painitaan samoista sijoista ja kyllä me halutaan Helsingistä pisteet hakea.

Jokerit ja Lokomotiv eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet. Joukkueet löytyvät tällä hetkellä läntisen konferenssin sijoilta kolme ja neljä.

– Uskon, että aika vauhdikas peli on tulossa. Kaksi hyvää joukkuetta vastakkain. Me olemme puolustaneet viime aikoina hyvin ja voi olla, että aika tarkkaa peliä nähdään molemmilta. Tehokas täytyy olla maalipaikoissa.

Lähde: Jokereiden tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferrari myönsi munineensa

25.5.2019 21:06:13