NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kärppien pelaaja elää MM-kisoissa unelmaansa - "En voisi enempää toivoa"

15.5.2019 - 15:20:24


Oulun Kärppien hyökkääjä Michal Kristof elää jääkiekon MM-kisoissa unelmaansa.

Kristof pääsee pelaamaan kotikisoissa kovien pelimiesten kanssa ja kovia NHL-miehiä vastaan. Enempää hän ei voisi toivoa.

- Tämä on minulle hieno tilaisuus päästä testaamaan itseäni NHL-pelaajia vastaan. Näen samalla missä menen tällä hetkellä itse. Toki täytyy myös muistaa, että tämä on joukkuepeli. Kun menestymme joukkueena, niin menestyn myös itse, Kristof mietti.

Kristof, 25, on noussut viime vuosina pelaajana uudelle tasolle. Viime kaudella hän iski Kärppien paidassa kovat tehot 9+30=39. Kärpät tiedotti jo joulukuussa Kristofin jatkavan seurassa myös ensi kaudella. Ei siis ollut yllätys, että Slovakia valitsi hyökkääjän MM-kisoihin.

- En voisi enempää toivoa. Kotikisat ovat iso unelma ja sen vuoksi taistelemme ihan loppuun saakka. Kaikki antavat kaikkensa, Kristof hehkutti.

Slovakian MM-turnaus on alkanut heikosti. USA-voitto nosti kotifanien tunnelmat kattoon, mutta sen jälkeen tuli turpaan Suomelta ja Kanadalta. Etenkin Kanada-tappio otti koville, sillä Mark Stonen iskemä voittomaali syntyi vain sekunti ennen loppua. Kotiyleisö on tehnyt Kristofiin kuitenkin suuren vaikutuksen.

- Tämä on ollut huikea kokemus. Ihmiset ovat hyvällä tavalla sekaisin. Kun kävelemme kadulla, ihmiset tulevat pysäyttelemään. Koko Slovakia elää tällä hetkellä jääkiekon tahtiin. Kaikki hymyilevät ja ovat onnellisia.

Kanada-tappion jälkeen kukaan ei tosin hymyillyt. Kristof seurasi kiusallisen läheltä, kun Kanada löi kiekon häkkiin.

- Välillä ei ole mitään sanoja. Tunteet ovat menneen todella paljon ylös ja alas. Voimme itkeä nyt hetken, mutta pelit jatkuvat pian. Emme ole vielä voittaneet tai hävinneet mitään, Kristof linjasi.

Slovakian MM-turnaus jatkuu tänään keskiviikkona ottelulla Toni Söderholmin Saksaa vastaan. Siinä ottelussa kisaisäntä on jo lähes pakkovoiton edessä.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!