NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Nuori NHL-puolustaja kuuli MM-kutsusta golf-kentällä - "Se kierros jäi sitten pelaamatta"

16.5.2019 - 20:28:40


25-vuotias Troy Stecher pelaa uransa ensimmäistä jääkiekon MM-turnausta. Stecher on erikoisesta mahdollisuudesta innoissaan.

Stecher pelasi hyvän kauden NHL:n Vancouver Canucksissa ja nakutti tehot 2+21=23. Kanadan tason laajuudesta kertoo kuitenkin jotain se, ettei Stecher ollut ensimmäisten kisoihin valittavien pelaajien joukossa. Nuorelle puolustajalle MM-turnaukseen lähteminen oli kuitenkin helppo päätös sen jälkeen, kun Vancouverin kausi loppui runkosarjaan.

- Olisimme tietysti halunneet pudotuspeleihin, mutta kun kutsu tänne tuli, niin tietysti halusin lähteä. Aina kun saa vetää vaahteranlehtipaidan ylle, niin antaa varmasti kaikkensa. En tiennyt yhtään mitä odottaa kun tulin tänne, Stecher sanoi voitokkaan Ranska-ottelun jälkeen.

Stecher osasi odottaa kutsua MM-kisoihin.

- Tiesin kyllä, että olen listoilla. He olivat soittaneet agentilleni. Piti odottaa kuinka moni sanoo ”ei kiitos”. Se tavallaan kertoo siitä syvyydestä, mikä Kanadalla on, Stecher muistutti.

Stecher oli kuitenkin ehtinyt vaihtaa jo vapaalle raskaan NHL-kauden jälkeen, kun kutsu kisoihin tuli.

- Olin golf-kentällä kavereiden kanssa kotikaupungissani Richmondissa. Se kierros jäi sitten pelaamatta. Piti lähteä soittelemaan puheluita ja valmistautumaan matkaan, Stecher kertoi.

Kuusi päivää myöhemmin hän oli jo Euroopassa ja liittynyt Kanadan MM-ryhmään. Stecher on vaikuttunut kokemastaan Euroopassa.

- Peleissä on ollut hyvä tunnelma. Tuollaista menoa harvemmin näkee Pohjois-Amerikassa. Se on vähän samanlaista kuin (yliopistosarja) NCAA:ssa oli aikoinaan. Yksi ero on myös se, että IIHF:n sääntöjen mukaan joukkueeseen nimetään 23 pelaajaa, kun NHL:ssä aloittavaan kokoonpanoon nimetään vain 20 pelaajaa. Yritän ottaa tästä turnauksesta kaiken mahdollisen irti, Stecher totesi.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!