NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Britannian valmentaja tunteikkaana jääkiekkoihmeestä: "Olemme pieni maa"

20.5.2019 - 22:10:58


Iso-Britannia teki jääkiekon MM-kisoissa sen, mihin harva uskoi. Joukkue säilytti sarjapaikkansa voitettuaan Ranskan jatkoajalla 4-3.

Ranska johti ottelua 3-0. Britannia ei kuitenkaan luovuttanut.

- Rupesimme liikuttamaan kiekkoa nopeammin. Puolustimme paremmin. Ei ollut väliä, mitä kuudessa aiemmassa pelissä tapahtui. Tässä pelissä kyse oli yhtenäisyydestä. Me voitimme taistelun, Britannian joukkueen päävalmentaja Peter Russell totesi joukkueensa noususta.

- Kukaan ei ajatellut, että voittaisimme. Tämä on fantastista, Russell lisäsi.

Britannia on parissa vuodessa noussut pari sarjatasoa ja säilytti nyt paikkansa parhaalla tasolla. Mitä Britannian jääkiekossa on tapahtunut?

- En osaa sanoa. Teidän mielestänne tämä on hullua ja niin on meidänkin mielestämme, Russell sanoi.

Kosiceen saapui satoja brittifaneja joukkuettaan kannustamaan. Russellin mukaan maajoukkueen fanittaminen on Britanniassa kovassa nosteessa.

- Ei ollut yllätys, että täällä oli niin paljon fanejamme. He seurasivat meitä paikan päällä muutama vuosi sitten jo c-sarjassa. Sielläkin oli pari sataa faniamme. B-sarjassa oli jo 500 fania, kun emme pelanneet kotimaassa. Fanimäärä vain kasvaa.

Russellin mukaan hieno fanikulttuuri tuo uskoa koko joukkueelle, että menestyminen on mahdollista. .

- He ovat mahtavia faneja. Voitat tai häviät, kannustavat he joka tapauksessa.

MM-kisoissa Britannia pääsi mittaamaan tasoaan kovan luokan NHL-tähtiä vastaan. Yhdysvaltojen ja Kanadan joukkueiden yhteenlaskettu palkkataso on yli 100 kertaa suurempi.

- Olemme pieni maa. Koko joukkueemme yhteenlasketut vuositulot ovat varmaankin 500 000 euroa. Voitte kuvitella, mikä ero siinä on, kun pelaamme 80 miljoonan arvoisia USA:n tai Kanadan joukkueita vastaan. Kukaan ei uskonut, että säilyttäisimme sarjapaikkamme, Russell heitti lukuja pöytään.

Britannian kiekon tasonnostosta kertoo sekin, että Liam Kirk varattiin viime vuonna NHL:ään ensimmäisenä Britanniassa kiekko-oppinsa saaneena pelaajana. Arizona Coyotes varasi Kirkin seitsemännellä kierroksella.

- Liam pelasi tänään parhaan pelinsä tässä turnauksessa. Hän on todella lupaava nuori pelaaja. Hän paransi turnauksen edetessä ja olen todella tyytyväinen häneen, Russell sanoi.

Ensi vuonna Sveitsissä Britannia nähdään siis jälleen pääsarjatasolla.

- Nautitaan nyt tästä. Kokemus oli loistava. Olemme oppineet täällä paljon ja tiedämme, mitä tällä tasolla pelaaminen vaatii, Russell päätti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

Real Madrid koki ison pettymyksen

24.8.2019 23:58:21