NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonat pysäyttänyt Saksan NHL-maalivahti: "Enää emme pelkää huippumaita"

21.5.2019 - 17:32:42


Colorado Avalanchen maalivahti Philipp Grubauer valittiin Saksan joukkueen parhaaksi pelaajaksi Saksan voittaessa jääkiekon MM-kisojen alkusarjan päätöskierroksella Suomen 4-2. Suomella oli paikkoja ratkaista ottelu, mutta Grubauer oli Leijonille liian kova vastustaja.

- Olen tyytyväinen. Oli hyvä peli. Vaikea oli tulla sisään, kun en ole pelannut vähään aikaan. Luotan puolustajiimme edessäni ja hyökkääjiimme myös. Kaikki pelasivat hyvin pienistä virheistä huolimatta. Ne voivat maksaa paljon. Se tilanne on korjattava seuraavaan peliin, jota odotan innolla, Grubauer summasi Saksan esitystä.

Grubauer pelasi turnauksen avausottelunsa vasta nyt.

- Pieniä vaivoja oli, mutta nyt kaikki on hyvin. Tänään ei sattunut mikään, hän sanoi.

Grubauer ei vähätellyt rooliaan Saksan voitossa.

- Suomella oli todella hyviä paikkoja. Ensimmäisessä erässä suomalaiset laukoivat paljon, mutta siksi olen maalissa, että otan laukaukset kiinni. Ja aika hyvin menikin.

Saksa piti Suomen nuoren superlupauksen Kaapo Kakon tehokkaasti poissa vaaratilanteista.

- Hän on vaarallinen. Hän voi aiheuttaa vaarallisia tilanteita aivan yllättäen, mihin moni ei pysty. Todella hyvä pelaaja ja toivotaan, että hän olisi ensi vuonna NHL:ssä, Grubauer kehui Kakkoa.

Myös Saksan suomalainen päävalmentaja Toni Söderholm sanoi Grubauerilta ylistystä.

- Hän on loistava kaveri. Pelasin tänään ensimmäisen pelini tässä turnauksessa ja valmennustiimi valmisti minut tähän haasteeseen todella hyvin.

Alkusarjassa Saksa voitti seitsemästä ottelustaan peräti viisi. Tappioita tuli vain Pohjois-Amerikan NHL-tähtiä vastaan.

- Opimme Kanada-pelistä paljon. Se ei ollut paras pelimme, mutta Yhdysvaltoja vastaan pelasimme aika hyvin, vaikka viimeinen erä siinä pelissä ei ollut niin hyvä. Tänään noudatimme pelitapaamme ja saimme hyvän mahdollisuuden voittoon, arvioi Grubauer alkusarjaa.

Saksan hyvä menestys alkusarjassa ei Grubaueria yllättänyt. Onhan Saksan jääkiekko ottanut viime vuosina harppauksia ylöspäin, kuten Pyeongchangin olympiakisojen hopeakin osoittaa.

- Ei se yllätys ole. Meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia ja kokemustakin on mukana riittävästi. Enää meidän ei tarvitse enää pelätä huippumaita. Pelaamme omalla tavallamme ja odotamme voittavamme joka pelin.

Grubauer, 27, on pelannut NHL:ssä kaudesta 2012-13 lähtien. Viime vuonna hän voitti Washington Capitalsissa Stanley Cupin ja siirtyi sen jälkeen Colorado Avalancheen.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

NHL: Eeli Tolvanen farmiin

22.9.2019 23:08:26