NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tanskalaispelaaja painotti: "NHL-pelaajia olisi tarvittu"

21.5.2019 - 21:36:58


Tanska päätti urakkansa jääkiekon MM-kisoissa kunniakkaaseen tappioon. Isäntämaa Slovakia voitti tanskalaiset voittolaukauskisan päätteeksi 2-1.

Slovakia siirtyi johtoon melkoisella tuurimaalilla. Tanskan joukkueen NHL-pelaaja Mikkel Bödker totesi sen maalin kuvastaneen aika paljon Tanskan turnauksen kokonaisuutta.

- Voimme olla tyytyväisiä esitykseemme, koska pelasimme kaksi peliä 24 tunnin sisään. Pelasimme hyvin. Slovakia sai onnekkaasta pompusta maalinsa. Se kertoi turnauksestamme osaltaan, koska meillä oli paljon epäonnisia pomppuja, Bödker sanoi Sport Contentille.

Tanska jäi Kosicen alkulohkossa kuudenneksi. Taakse jäivät Britannia ja Ranska.

- Voimme olla tyytyväisiä otteisiimme koko turnauksessa. Katsomme tulevaisuuteen, arvioi Bödker.

Bödker pelaa seuratasolla Ottawa Senatorsissa. Hän oli turnauksessa ainoa tanskalainen NHL-pelaaja sen jälkeen, kun Lars Eller keskeytti turnauksensa kolmen pelin jälkeen.

- Muissa joukkueissa on valtava määrä NHL-pelaajia ja itse olin meillä turnauksen lopussa ainoa NHL-pelaaja. Se näkyy auttamatta jäällä. Mutta onnistuimme hyvin. Pelasimme kovaa ja pysyimme pelisysteemissämme, Bödker sanoi.

Kosicessa Bödker viihtyi hyvin. Slovakialaisyleisö sai häneltä kiitokset.

- Slovakian yleisö oli upea. He rakastavat jääkiekkoaan. Tänään he saivat viihdettä koko rahan edestä, kun ratkaisu venyi rankkareihin. Fantastisia heidän faninsa eivät ole olleet pelkästään Slovakian peleissä, vaan ovat kannustaneet muitakin joukkueita. Se oli miellyttävä yllätys.

Bödker uskoo Tanskan jääkiekon nousuun. Tanskalla on jo useampia NHL-pelaajia ja nuorten MM-kisoissa Tanska on pelannut viime vuodet A-sarjassa.

- Meillä ei ole niin paljon pelaajia kuin Suomella ja Ruotsilla, mutta kiekkokulttuuri kasvaa meillä. Toivottavasti meillä on valoisa tulevaisuus ja toivottavasti meistä tulee suurempi kiekkokansa, Bödker sanoi.

Bödker muistuttaa Tanskan ohittaneen jo Norjan.

- Se tyydyttää jo, että olemme Norjan edellä. Toivottavasti kehitys jatkuu nousujohteisena, ja että meiltä tulee uusia huippupelaajia entistä enemmän.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

Serie A:ssa iso yllätys

16.9.2019 23:31:16