NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Näkökulma: Leijonille pahin mahdollinen MM-painajainen - NHL-tähtiä on nyt ärsytetty

21.5.2019 - 23:32:58


Ruotsi on Leijonille pahin mahdollinen vastustaja jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä. Asetelmaa ei helpota se, että Venäjä pieksi Ruotsin rumasti alkulohkon viimeisessä pelissä.

Ruotsin MM-joukkue on täynnä NHL-tähtiä. Leijonilla ei ole niitä yhtäkään.

”Eihän tätä nimillä pelata”, voisi joku todeta ja on kyllä oikeassa. Mutta Ruotsi on siitä huolimatta pahin mahdollinen vastustaja Leijonille.

Ruotsin NHL-ryhmä on pelannut paljon yhdessä ja osaa tarkasti toistensa metkut. Suomi ei pääse käyttämään siis edes tätä korttia ”kuolemanottelussa”. On turha höpistä siitä, että Suomi olisi jotenkin yhtenäisempi joukkue, sillä myös Ruotsin nippu tietää viisikkopelin ja yhteispelin salat.

Tähän päälle kun lyödään vielä aivan karmea ero taitotasossa Tre Kronorin eduksi, voidaan helposti tulla siihen johtopäätökseen, että Suomi on pahasti nesteessä torstain puolivälierässä.

Kaiken muun lisäksi Leijonien pelillinen käyrä on ollut MM-turnauksessa laskeva. Suomi pelasi tiistaina alkusarjan viimeisessä ottelussa turnauksen heikoimman ottelunsa. Ja kaikki kunnia toki Saksalle.

Onko Suomella siis mitään mahdollisuuksia? On tietysti. Yksittäisessä ottelussa voi käydä mitä vain, mutta Suomen voitto torstaina olisi verrattavissa Lake Placidin olympialaisten 1980 ihmeeseen, missä USA voitti olympiakultaa yliopistopojilla.

Vertaus on siinäkin mielessä osuva, että Ruotsin NHL-ammattilaiset ovat jo työuransa huipulla, mutta Leijonien kokematon joukkue on vasta opiskelemassa ammattiinsa.

Ruotsin NHL-tähtien egoon tuli tiistaina Venäjä-tappiossa iso kolaus. Jos Ruotsi oli jo etukäteenkin ajatellen lähes mahdoton vastus, niin minkälainen vastustaja ärsytetty Ruotsi on?

Todennäköisesti aivan liian paha.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

NHL: Eeli Tolvanen farmiin

22.9.2019 23:08:26