NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

USA:n nollannut Kanada hakee Sveitsistä revanssia: "Se on kova joukkue"

22.5.2019 - 00:25:23


Kanada tyrmäsi jääkiekon MM-kisoissa NHL-tähtien kohtaamisessa Yhdysvallat 3-0. Kanada saavutti samalla lohkovoiton ja pelaa torstaina puolivälieräottelussa Sveitsiä vastaan.

- Joukkueena olemme parantaneet peli peliltä. Tänään olimme tasaisen hyviä, emmekä antaneet heille paljoakaan puolustuksessa. Toisessa suunnassa teimme muutaman maalin. Se oli hyvä esitys, se on selvä, kommentoi nollapelin torjunut Kanadan maalivahti, kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja Matt Murray.

Murrayn mukaan Kanada on edennyt turnauksessa nousujohteisesti.

- Tässä turnauksessa on tärkeää, että parantaa koko ajan. Täytyy jatkaa samaan malliin.

Murray valittiin USA-ottelussa Kanadan parhaaksi. Joukkuekaveri, hyökkääjä Sean Couturier ylisti Murrayta.

- Hän pelasi hyvin. Otti isoja torjuntoja tärkeillä hetkillä. Hän on noussut esiin oikeaan aikaan. Sama esitys tarvitaan häneltä jatkossakin.

Kanada pääsee hakemaan Sveitsistä revanssia. Viime vuonna välieräottelussa Kööpenhaminassa Sveitsi yllättäen voitti Kanadan.

- Tulee hyvä peli. Puolivälierävaiheessa kaikki joukkueet ovat hyviä. Sveitsi on hyvin puolustava joukkue. Meidän on oltava kärsivällisiä ja yrittäessämme saada kiekkoa maaliin, Couturier sanoi.

Sveitsi on noussut viime vuosina kovien jääkiekkomaiden joukkoon.

- Sveitsillä on muutamia NHL-pelaajia, muutamia tulevaisuuden tähtiä, paljon lahjakkuutta ja taitoa. Se on vaarallinen joukkue. Täytyy olla valmiina ja tulla peliin heti vahvasti, Murray sanoi.

Kanadalle lohkovoitto oli tärkeä. Sveitsi joutuu matkustamaan Bratislavasta Kosiceen ja Kanada saa pysyä Kosicessa, missä torstain ottelu pelataan.

- Tietysti se on hyvä. Pystymme säästämään energiaa, jota tarvitaan viimeisissä peleissä, jos voitamme Sveitsin, totesi Couturier.

Murray odottaa Couturierin tavoin haastavaa peliä.

- Odotan todella kovaa joukkuetta ja kovaa testiä meille. En tunne sitä joukkuetta paljoakaan. Tiedän vain, että se on hyvä joukkue.

Murray voitti Pittsburgh Penguinsissa Stanley Cupin 2016 ja 2017. Häntä ei harmita pelata nyt MM-kisoissa Penguinsin kauden päätyttyä jo huhtikuussa.

- On kiva pelata tasokasta lätkää, vaikka NHL:ssä pelit päättyivät. Olen kiitollinen, että saan olla täällä

Haastattelut: Otto Palojärvi, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

NHL: Eeli Tolvanen farmiin

22.9.2019 23:08:26