NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mörkö-Marko survoi uransa makeimman maalin - "Harvoin näitä pääsee kokemaan"

24.5.2019 - 13:07:34


Mörkö-Marko eli Leijonien kapteeni Marko Anttila säästi maalinsa maukkaaseen paikkaan. Anttila survoi Leijonien tasoituksen Ruotsia vastaan jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä vain alle kaksi minuuttia ennen loppua.

Mörkö-Markon maalia oli jo ehditty odotella, sillä hänellä oli paljon maalipaikkoja läpi turnauksen. Nyt se tuli oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Leijonat nousi tasoihin ja Sakari Manninen upotti Ruotsin jatkoajalla.

- Olihan se uran makein maali. Kyllä tässä on ehditty hakkaamaan päätä seinään, mutta josko tämä sitten vähän hyvittäisi niitä tuhlailuja, Anttila sanoi ottelun jälkeen.

Ruotsi meinasi haastaa tilanteen mahdollisen paitsion vuoksi, mutta haastoa ei koskaan kuulunut. Eikä se edes paitsio ollut.

- En tiedä mitä ne arpoivat sen haastonsa kanssa. Ensin he sanoivat, että he haastavat, mutta sitten eivät haastaneetkaan, Anttila sanoi.

Ruotsin kannalta oli onni, ettei haastoa tullut. Siitä olisi seurannut Leijonille maali ja ylivoima. Ottelu olisi voinut ratketa siinä tapauksessa jo varsinaisella peliajalla. Lopulta Leijonat sai ratkaisumaalin jatkoajalla. Sakari Mannisen upea laukaus upposi aivan ylänurkkaan.

- Olin aika varma, että se pistää siitä sisään. Olen nähnyt noita aika paljon aikaisemminkin, kun se laukoo tuosta takakulmaan, Anttila sanoi.

Leijonien tappio oli kuitenkin hyvin lähellä. Ruotsilla oli sauma pistää kiekko tyhjiin, kun Suomi pelasi ilman maalivahtia ja jatkoajallakin Ruotsilla oli vaarallinen tekopaikka juuri ennen Leijonien maalia.

- Ei tässä helppoa ollut. Mielestäni pystyimme parantamaan pelin edetessä ja se oli iso juttu tänään, Anttila linjasi.

Ilman maalivahtia tasoituksen hakeminen on aina iso riski, mikä itseasiassa hyvin harvoin kantaa hedelmää. Anttila paljasti, että kyseistä tilannetta oli jo etukäteen mietitty ja harjoiteltu.

- Kävimme näitä tilanteita palaverissa läpi. Joskus se onnistuu, kun tarpeeksi yrittää.

Leijonat tuuletti rajusti voittomaalia. Ruotsin pudottaminen ja 21 NHL-miehen lähettäminen kotiin oli yksi Suomen kiekkohistorian suurimmista tempuista.

- Pompin vain ja olihan se iso ilontunne. Harvoin näitä pääsee kokemaan ja olen hyvin iloinen, että sain olla mukana, Anttila sanoi.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

Zidane raivostui pelaajilleen

25.8.2019 09:56:10

 

 

 

 

 

 

 

 

Real Madrid koki ison pettymyksen

24.8.2019 23:58:21