NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Näkökulma: Käsi pystyyn virheen merkiksi! Leijonat teki yhden kaikkien aikojen tempuista

24.5.2019 - 13:34:41


Suomen voitto Ruotsista jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä on yksi kaikkien aikojen kovimmista jutuista jääkiekkohistoriassamme.

Kirjoitin ennen ottelua, ettei Suomella ole mitään jakoa Tre Kronorin NHL-pelaajia vastaan. Totesin toki myös, että yksittäisessä pelissä voi käydä mitä vain. Mutta sanoin sen lähinnä siksi, että niin nyt vain kuuluu aina sanoa. En aidosti kuvitellut, että Suomi voisi pudottaa Ruotsin.

Leijonat ei kuvitellut mitään. He tiesivät pystyvänsä voittoon.

Kuuntelin hieman huvittuneena päävalmentaja Jukka Jalosen puheita ennen Ruotsi-kohtaamista. Jalonen sanoi, että Ruotsi pelkää hävitä ottelun. Mietiskelin, että Jalonen puhuu höpöjä. Eihän ne NHL-ukot mitään pelkää.

Taisivat pelätä. Ruotsi oli Suomea vastaan kuin peura ajovaloissa. Suomi dominoi ottelua etenkin toisessa erässä tavalla, mitä en muista ihan heti nähneeni. Ottelu toi mieleen Torinon olympialaisten välierän 2006 Venäjää vastaan. Se ottelu kelpaa edelleen opetusmateriaaliksi täydellisestä jääkiekko-ottelusta. Kosicen ihme menee ihan samaan kastiin. Se on yksi kaikkien aikojen suurimmista voitoista Leijonille.

Jukka Jalonen näyttää nyt nerolta. Hän puhui ennen ottelua Ruotsin heikosta puolustamisesta ja kaikesta näki, että Jalonen tiesi jotain, mitä toimittajat eivät hoksanneet. Jalonen pääsi ottelun jälkeen sanomaan, että se toimi, mitä haettiinkin. Suomi tiesi, että Ruotsi ei viihdy puolustuspäässä, mutta juuri sinne Leijonat sen kuitenkin pakotti. Suomi kierrätti kiekkoa rännien kautta ja Tre Kronor näytti suorastaan avuttomalta.

Venäjää vastaan samanlainen tuskin onnistuu ja Jalonenkin ehti jo toteamaan, että siihen peliin pitää keksiä uudet rohdot. Ruotsi-ottelun jälkeen en epäile enää hetkeäkään, etteikö Jalonen niitä keksisi. Eri asia sitten toki on toimivatko ne Venäjää vastaan, mutta mahdollista se on. Enkä sano tätä nyt siksi, että niin kuuluu sanoa. Vaan siksi, että aidosti uskon niin.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

Real Madrid koki ison pettymyksen

24.8.2019 23:58:21