NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonien suuri sankari Kevin Lankinen: "Tuli tunne että nyt tuli tehtyä jotain hienoa"

25.5.2019 - 19:29:22


Leijonien ykkösmaalivahti Kevin Lankinen pelasi lauantaina elämänsä hienoimman ottelun, kun Suomi löi Venäjän jääkiekon MM-kisojen välierässä 1-0. Lankiselle nollapeli oli MM-turnauksen toinen.

Lankinen joutui venymään lauantaina kiekon eteen yhteensä 32 kertaa ja sekaan mahtui tukku paraatipelastuksia.

- Varmasti yksi huikeimmista otteluista, mitä olen koskaan pelannut. Pystyimme lyömään Venäjän MM-välierässä ja se on hieno juttu, mutta se vaati aikamoisen joukkueen esityksen. Taistelimme hyvin ja blokkasimme paljon vetoja. Aloitimme pelin hyvin ja pelasimme yhtä hyvin kuin olemme pelanneet läpi turnauksen. Olen todella ylpeä äijistä, onnellinen Lankinen sanoi ottelun jälkeen.

Lankinen otti kiinni kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Aika monta Venäjän laukausta tuli suoraan päähän. Montako kiekkoa kuuppaan pamahti?

- No, ihan tarpeeksi. Toisaalta ei sillä ole mitään väliä, mihin se osuu. Pääasia, että osuu, Lankinen naurahti.

Lankinen pysäytti lauantaina tukun maailman parhaita pelaajia. NHL:n maalikunkku Aleksandr Ovetshkin väläytteli vaarallisesti, mutta Lankisen hanska tuli maagisesti tielle. Ensimmäisen erän torjunta jää varmasti pyörimään parhaimpiin paloihin pitkäksi aikaa.

- Se oli varmasti yksi oman pelin kohokohdista, mutta oli siinä paljon muutakin hyvää. Tuntuu, että meillä on hyvä flow päällä joukkueessa ja kaikki pitävät hauskaa.

Viimeiset kaksi minuuttia kuluivat tuskallisen hitaasti suomalaisesta näkökulmasta. Venäjän tähtisikermä painoi päälle ilman maalivahtia, mutta suomalaiset söivät kiekkoja. Loput hoiti sitten herra Lankinen.

- Se oli varmasti elämäni yksi pisimmistä pariminuuttisista. Sitten kun summeri soi, niin tuli aika iso helpotuksen tunne. Tuli tunne, että nyt tuli tehtyä jotain hienoa. Hieno tunne, Lankinen hehkui.

Lankinen jakoi kiitosta viimeisten minuuttien taistelusta joukkuekavereilleen.

- Ei siinä oikeastaan ehtinyt mitään ajatella. Siellä kuusi maailmanluokan pelaajaa vastassa ja taistelimme niin kuin suomipoika parhaillaan osaa taistella. Äijät blokkasi varmaan enemmän vetoja, mitä mä ehdin siinä torjumaan, Lankinen kiitti.

Lankinen on tällä hetkellä kuin tiiliseinä. NHL-seura Chicago Blackhawksin sopimuspelaaja nauttii täysillä torjumisesta. Elämä juuri nyt aika ihanaa.

- Kieltämättä aika hienoa. Aurinko paistaa ja on kovat panokset. Mikäs sen hienompaa.

Lankisen ohella Leijonien ylivoimaiseksi hahmoksi on nousemassa hyökkääjä Marko Anttila. Mörkö-Marko pakotti ensin Ruotsin tähtisikermän jatkoajalle ja upotti Venäjän maalillaan välierässä. Onko Anttilassa jo aineksia kansallissankariksi?

- Pitäisi olla kyllä. Jos Marko saisi vielä huomenna yhden sisään ja voitettaisiin kultaa, niin se olisi hieno tarina kyllä, Lankinen sanoi.

Suomi kohtaa MM-finaalissa joko Kanadan tai Tshekin. Lankiselle ei ole mitään väliä, kumpi vastaan tulee.

- Ei sillä ole mitään väliä. Varmasti tulee vähintään yhtä kova peli kuin tänään. Koitetaan nyt vähän puhaltaa ulos ja huomenna ladataan taas kaikki peliin, Lankinen linjasi.

Ville Hirvonen, Bratislava


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

Serie A:ssa iso yllätys

16.9.2019 23:31:16