NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijona-pakki Aleksander Ovetshkinista: ”Selkää se yritti katkaista, ei onnistunut”

26.5.2019 - 15:06:55


Leijonat pelaa sunnuntai-iltana jääkiekon MM-finaalissa Kanadaa vastaan. Vastoin ennakko-odotuksia, voitti Suomi välieräottelussa lauantaina Venäjän 1-0.

Marko Anttilan voittomaali hullaannutti suomalaiset.

- En tiedä olenko ikinä hypännyt niin korkealle. Aika uskomaton fiilis, totesi puolustaja Oliwer Kaski tuntemuksistaan, kun ”Mörkö” lirautti kiekon venäläisvahti Andrei Vasilevskin taakse.

Anttila oli tasoittanut Ruotsi-ottelun kolmannen erän lopussa 4-4:ään.

- Näköjään isojen maalien mies, kuten mies on muutenkin iso. Ei siinä muuta, Kaski naurahti Anttilasta, jota aiemmin ei ole maalitykkinä tunnettu.

Tuomaritoiminta ei ollut pelissä kovin loogista. Kaski sai istua jäähypenkillä tempuista, kun venäläisille ei vastaavista teoista jäähyjä tuomittu.

- Molempia tuomioita vähän ihmettelin siinä. Niihin ei voi vaikuttaa. Ikinä ei ole ollut niin kuumottava tilanne, kun istuu jäähyboksissa, kun peliä on kahdeksan minuuttia jäljellä. Aivan loistavaa alivoimaa ja pakko nostaa hattua, Kaski sanoi.

Aleksander Ovetshkin löi Kaskea poikittaisella selkään.

- Selkää se yritti katkaista, mutta ei kuitenkaan onnistunut. Kyllä sen tunsi. Mutta ei tässä voitonhuumassa mikään tunnu, Kaski ilmoitti.

Ensi kaudella Kaski pelannee NHL:ssä Detroit Red Wingsissä. Venäjä-pelissä hän sai tuntumaa siitä, miten NHL:n huippuhyökkääjiä vastaan pitää pelata.

- Piti vähän huolellisemmin pelata, kun röyhkeitä kavereita tuli kovalla vauhdilla. Heillä on hyviä laukauksia ja hyvää pelisilmää. Hienoja haasteita, Kaski sanoi.

Kasken mukaan Leijonien menestyksen taustalla on kova fyysinen kunto sekä järkevä peluutus.

- Kovakuntoinen jengi on kyllä. Tosi urheilullinen jengi myös. Pelataan aika fiksusti neljällä kentällä ja kahdeksalla pakilla, niin kyllä sekin auttaa, totta kai.

Leijonilla on finaaliin neljä tuntia palautumisaikaa enemmän kuin Kanadalla. Kaski ei usko, että sillä olisi olennaista merkitystä.

- En mä usko. Molemmilla riittää virtaa pelata MM-finaalia.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Bratislava


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

Serie A:ssa iso yllätys

16.9.2019 23:31:16