NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Näkökulma: Jääkiekon SM-liigan aliarviointi saa nyt luvan loppua!

26.5.2019 - 15:55:00


Jääkiekon SM-liiga on Suomen seuratuin palloilusarja, mutta joskus suomalaiset itsekin sortuvat pahasti aliarvioimaan sitä. Nyt silmät ovat avautuneet, ja jos eivät ole, niin nyt niiden viimeistään pitäisi avautua!

Leijonat ovat pelanneet sensaatiomaisen MM-turnauksen. Tätä faktaa ei muuta edes se, jos Kanada kaataa Suomen sunnuntaina MM-kisojen loppuottelussa.

Sensaatiomaisen finaalipaikasta tekee se, ettei Suomella pitänyt olla Slovakian MM-jäällä mitään jakoa. Synkimmät arviot ennustivat jopa, ettei Suomi pääse edes alkulohkostaan jatkoon. Kissan viikset! Suomi pelasi hyvän alkusarjan ja otti lohkon toisen sijan heti Kanadan jälkeen.

Puolivälierissä vastaan tuli Ruotsi. 21 NHL-ukon piti viimeistään varmistaa se, että Leijonien tie MM-turnauksessa katkeaa. Lähellä se olikin, mutta Leijonat kaivoi vielä yhden kanin hatusta ja lähetti Tre Kronorin laulukuoroon jatkoajalla.

Seuraavana vuorossa oli Venäjä. Itänaapurilla oli riveissään muun muassa NHL:n maalikuningas Aleksandr Ovetshkin ja NHL:n pistepörssin voittanut Nikita Kutsherov. Ei pitänyt taaskaan olla mitään jakoa. Mutta oli kuitenkin. Mörkö-Marko heitti kerran kiekon NHL-vahti Andrei Vasilevskin längeistä sisään, Kevin Lankinen torjui elämänsä ottelun ja koko Suomen joukkue söi kiekkoja kuin viimeistä päivää. Suomi MM-finaaliin. Venäjän NHL-miesten rooliksi jäi nolot selittelyt.

MM-finaalin osalta ennakkoasetelma on jälleen tuttu: Kanada on NHL-ukkojensa kanssa ylivertainen suosikki, mutta Leijonat on jo aiemmin näyttänyt, että se pystyy ihmeisiin. Olisiko Suomen MM-kulta lopulta edes ihme?

Suomella on MM-joukkueessaan 11 SM-liigapelaajaa (Eetu Luostarinen loukkaantui kesken kisojen). HIFK:ssa päättyneellä kaudella pelannut Juhani Tyrväinen on ollut Leijonien ykkössentteri. TPS:n Kaapo Kakko on ihastuttanut kaikki. Vaasan Sportin Joel Kiviranta on yllättänyt kaikki hyvillä otteillaan. Oulun Kärppien Jani Hakanpää on pelannut loistavat kisat. Kevin Lankinen pelasi tällä kaudella Pohjois-Amerikassa, mutta hänestäkin kouliintui huippumaalivahti SM-liigassa ja HIFK:ssa.

SM-liigasta on lähtenyt vuosittain paljon pelaajia NHL:ään. Ei se sattumaa ole.

Voisiko jääkiekon SM-liigan aliarvioimisen viimein jo lopettaa?

Tätä ei pidä tulkita NHL:n aliarvioimisena. NHL:ssä pelaavat edelleen maailman parhaat pelaajat. Mutta osataan sitä kotimaankin pääsarjassa! SM-liiga on kehnoa mainettaan huomattavasti parempi jääkiekkosarja.

Ville Hirvonen, Bratislava


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

Serie A:ssa iso yllätys

16.9.2019 23:31:16