FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK lainaa kaksi huippulupausta Mestikseen

12.11.2019 - 13:44:11


HIFK lainaa kaksi huippulupausta jääkiekon Mestiksessä pelaavan joensuulaisen yhteistyöseura Jokipoikien riveihin.

- Nuorten maajoukkuevahti Roope Taponen saapuu yhteistyöseura Helsingin IFK:n riveistä Jokipoikien maalille loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Myös taitava puolustaja Elias Ulander vahvistaa ärjypaitoja, Jokipojat kertoo verkkosivuillaan

Alle 20-vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluva Taponen on alun perin Nummelan Palloseuran kasvatti. Taponen siirtyi viime kaudeksi Jokereista HIFK:n organisaatioon. Juniorimaajoukkueiden vakiokasvo oli viime vuonna alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen ykkösvahti.

- Joensuusta en tiedä vielä muuta kuin hallin. Siellä olin alle 17-vuotiaiden maaottelussa Tshekkiä vastaan luukulla muutama vuosi sitten. Joukkueessa on entuudestaan tuttuja Terry And viime kaudelta Kolleista (HIFK:n A-nuoret) ja Jonne Brygger oli C-nuorissa meidän kapteeni Jokereissa, Taponen kertoo.

Taponen on pelannut tällä kaudella Nuorten SM-liigassa HIFK:n maalilla kuusi ottelua torjuntaprosentilla 90,5. Harjoituskaudella veskarilupaus nähtiin myös liigajoukkueen maalilla ja Taponen teki vaikutuksen niin Pitsiturnauksessa kuin Turussa pelatussa turnauksessa, jossa hän torjui nollapelin KooKoota vastaan.

Taponen oli viikonloppuna Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen niin sanotun haastajajoukkueen mukana Tshekissä. Nuorten MM-kisat ovatkin Taposelle yksi tämän kauden suurimmista tavoitteista.

- Kyllä se on iso tavoite nähdä oma nimi siinä kolmen maalivahdin joukossa. Tämä varmasti auttaa tavoitteeseen pääsyä, jos täällä kaikki menee hyvin, Taponen tuumii.

Yhteistyöseura HIFK:sta toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella Jokipoikiin saapuu siis myös puolustaja Ulander.

Toissa kaudella Nuorten SM-liigan parhaaksi puolustajaksi valittu Ulander on pelannut kuluvan kauden aikana kuusi liigaottelua HIFK:ssa. Ulander nähtiin tämän kauden aikana ärjynutussa ensimmäisen kerran syksyllä Suomen Cupissa.

Lähde: Jokipojat


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!