FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Tapahtui paljon hyviä asioita” – kotitasapeli kelpasi Jukka Rautakorvelle

12.11.2019 - 23:05:57


Champions Hockey Leaguen pudotuspelit käynnistyivät tiistaina. Ainoana suomalaisjoukkueena neljännesvälierissä eli 16 parhaan joukkueen joukossa oleva Tappara avasi pudotuspelitaipaleensa kotihallissaan Hakametsässä pelaamalla 3-3-tasapelin sveitsiläisen EV Zugin kanssa.

Tappara sai peliin huonon alun. Se oli 0-2-tappiolla vain reilun kuuden minuutin jälkeen, mutta nousi toisessa erässä vierasjoukkueen rinnalle ja sen jälkeen hetkeksi ohi. Kun Zug onnistui vielä kerran maalinteossa päätöserän alussa, lukemat tasattiin 3-3-tuloksella. Tappara teki kaikki kolme maaliaan ylivoimalla.

- Tämä oli erittäin kova peli. Vastassa oli erittäin laadukas joukkue. Puhuttiin kansainvälisestä seurajääkiekosta parhaimmillaan. Tapahtui paljon hyviä asioita, paljon opittiin pelin aikana ja parannettiin. Nyt on kolme erää pelattu ja tasapelissä ollaan, viikon päästä jatketaan vieraissa. Tämä oli juuri sellainen kova, hieno peli, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kehui pelin jälkeen.

Zug aloitti maalinteon jo varhain. Peliä oli pelattu vain minuutti ja 42 sekuntia, kun Dario Simion iski lukemat 1-0:aan.

Seuraavaa rysää ei tarvinnut odotella turhan kauaa. Vieraiden toinen maali syntyi nimittäin ylivoimalla ajassa 6:04, kun Zugin suomalaispuolustaja Santeri Alatalo osui Carl Klingbergin ja Oscar Lindbergin esityöstä.

Tuon maalin jälkeen Rautakorpi reagoi tilanteeseen vaihtamalla maalivahtia. Tolppien välissä aloittanut Christian Heljanko luisteli pois maalinsa suulta, ja hänen tilalleen tuli kanadalaismolari Michael Garteig. Heljanko ehti torjua kuudesti ennen vaihtokomennustaan.

Rautakorven mukaan kyse ei ollut varsinaisesti pelkästä joukkueen herättelystä, kun vahtia vaihdettiin.

- Jotain täytyy aina tietysti tehdä. Pudotuspeleissä pitää olla tietysti hektinen, siitä on kysymys. Pitää päästä eteenpäin. Meillä on kaksi hyvää veskaria, ja niillä mennään, valmentaja kuittasi.

Kirvesrinnat kavensivat pelin ylivoimalla, kun kellotaulussa koreili aika 27:37. Valtteri Kemiläinen rokotti sveitsiläisiä Yannick Zehnderin istuessa korkeasta mailasta tullutta kaksiminuuttistaan.

Vajaat viisi minuuttia myöhemmin syntyi Tapparan tasoitus. Tällä kertaa maalintekijänä kunnostautui Jere Karjalainen, ja verkko heilui jälleen ylivoimalla. Vain 44 sekuntia ennen toisen erän päättymistä Tappara siirtyi 3-2-johtoon. Maali syntyi jo kolmannen kerran ylivoimalla, nyt Olavi Vauhkosen toimesta.

Ottelun viimeinen maali syntyi ajassa 42:31, ja asialla oli vierasjoukkue. Sveitsiläishyökkääjä Gregory Hofmann ohitti ensimmäistä kertaa Garteigin ja tasasi lukemat 3-3:een.

Vaikka Tapparan alku peliin oli parin takaiskun muodossa tahmea, Rautakorpi näki pelin kokonaisuudessaan tasaisena. Molemmilla joukkueilla oli hetkensä.

- Ei siihen alkuun kannata jäädä kiinni. Nämä ovat kovia pelejä ja näissä vaihtelee se, kumpi sitä peliä hallitsee. Emme missään nimessä hallinneet peliä koko ajan. Heiltä löytyy maajoukkuetason pelaajia puolen joukkueen verran, ja se taitotaso näkyy. Meillä oli myös huonoja hetkiä pelin vanhetessakin, mutta myös hyviä hetkiä. Kovassa pelissä se hallinta ja kyky pelata vaihtelee.

- Pelasimme ensimmäisessä erässä jo erittäin hyvin, toinen erä oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä, kolmas erä oli taas sellainen vaihtelevampi. Saatiin paljon myös kuitenkin semmoista tietynlaista kokemusta Zugista, miten he pelaavat ja miten sitä omaa peliä pystytään parantamaan.

Tappara pelaa ensi viikon tiistaina 19. marraskuuta toisen osaottelun EV Zugia vastaan Sveitsissä. Ottelu alkaa klo 20.45.

Neljännesvälierien otteluparien toiset osaottelut pelataan pääasiassa tiistaina 19. marraskuuta lukuun ottamatta Red Bull Münchenin ja Yunost Minskin välistä toista osaottelua, joka pelataan keskiviikkona 20. marraskuuta.

Lähde: CHL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!