NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mahtuisiko Jesperi Kotkaniemi Raimo Helmisen MM-joukkueeseen?

2.12.2019 - 16:29:17


Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Raimo Helminen julkisti maanantaina ehdokaslistan vuodenvaihteessa Tshekissä pelattavaan nuorten MM-turnaukseen. Listalla on peräti 36 nimeä.

Lopulliseen joukkueeseen mahtuu 23 pelaajaa. Helmisen mukaan viimeistelyleirin kokoonpanossa ei tulla näkemään enää montaa ylimääräistä pelaajaa, joten kymmenisen pelaajaa pudonnee joulukuun puolivälissä pois.

- Tulee aika lähelle. Ei ole kauhean montaa ylimääräistä pelaajaa. Se on tämän hetken suunnitelma, Raipe totesi.

Kaapo Kakko ja Jesperi Kotkaniemi tuskin tulevat mukaan, vaikka ikänsä puolesta voisivat vielä pelata nuorten MM-kisoissa. Heillä on velvoitteita NHL:ssä, eikä heidän nimiään Raipen listalta löydykään.

Rasmus Kupari on tulossa kuitenkin mukaan. Los Angeles Kingsille ei ole tällä hetkellä Kuparille käyttöä, joten nuorten MM-kisat tarjoavat oivan mahdollisuuden pelata kovia pelejä.

Helmisen mukaan Kuparille ei luoda liikaa paineita tehojen suhteen.

- Kyllä hän on tietenkin hyvä pelaaja. Toivottavasti pistää kiekkoa pussiin. Ei anneta hänelle liikaa paineita. Pyritään menemään leveällä materiaalilla ja toivotaan, että kaikki pystyisivät tuottamaan vähän tulosta.

Kupari ei mahtunut Los Angelesin NHL-ryhmään. Myös AHL:ssä Ontario Reignissä Kuparilla on ollut välillä vaikeaa.

Raipen mukaan seura on antanut Kuparista positiivista palautetta. .

- Ihan hyviä arvioita on tullut. Seura on ollut tyytyväinen hänen panokseensa. Varmaan on peleissä ollut vaikeita ja hyviä hetkiä, kun nuorella miehellä on, kun uusiin kuvioihin menee. Hänen seuransa on ollut kyllä erittäin positiivinen siihen, että hän lähtee tänne.

HIFK:n nuoren suurlupauksen Anton Lundellin tilanne on epävarmaa. Alustavien arvioiden mukaan Lundell olisi sairaslomalla vuodenvaihteeseen saakka.

Lundellin nimi löytyy kuitenkin ehdokaslistalta.

- Se on auki. Seurataan hänen tilannettaan. Ensi viikolla tiedetään, miten toipuminen on lähtenyt käyntiin, Raipe kommentoi Lundellista.

Helmisen mukaan listan ulkopuolelta ei tule MM-ryhmään pelaajia.

- Ei ole odotettavissa. Tässä taitaa olla.

Jos Jesperi Kotkaniemi saataisiin Montrealista mukaan, niin mahtuisiko hän joukkueeseen?

- Sitten täytyy miettiä, jos sille löytyisi jostain paikka. Eiköhän me jostain sille kaiveta paikka, jos tulisi, Raipe naurahti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

21.2.2020 08:20:18