NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jere Lehtinen Moskovan ryhmästä – ”Me halutaan valita potentiaalisia MM-kisapelaajia”

2.12.2019 - 19:20:04


Suomen joukkue perinteikkääseen Venäjän joulukuun jääkiekkoturnaukseen ilmoitettiin maanantaina. Suomi ei ole mukana yhtä nimekkäällä joukkueella kuin oli marraskuussa Karjala-turnauksessa.

Mukana on useita ensikertalaisia. Suomen joukkueen GM Jere Lehtinen muistuttaa, että mukana on paljon kokemustakin. Kokeneempaa kaartia Moskovan turnaukseen tulee nykyään mielellään.

- Karjala-turnauksessa oli selkeästi mukana koko kärki. Mutta tähänkin turnaukseen tuli yhdeksän Karjala-pelaajaa ja sitten on MM-kisapelaajiakin kymmenen. Tässä on tärkeitä näyttöpaikkoja ja helmikuu tulee haastavaksi, kun KHL:ssä alkavat playoffit melkein saman tien.

Pelaajia innostaa turnauksen Pietarin Krestovsky-jalkapallostadionilla pelattava Venäjä-ottelu. Katsojia on melkein 80 000 ja tunnelma varmasti huikea, kuten oli vastaavassa ottelussa Pietarissa viime vuonna.

- Ulkoilmapeli oli merkittävä kokemus niille, jotka pääsivät siinä pelaamaan. Niistä, jotka eivät pelanneet peliä, niin kyllähän sen näki niistä, että se vähän söi. Ei ollut helppoa päättää, kuka ei pelaa, eikä ole helppoa nytkään. Tuollaisia spesiaalijuttuja ei tule kovin usein, kertoo Lehtinen.

Lehtisen mukaan luvassa on kovatasoinen turnaus. Venäjä ja Tshekki eivät ole liikkeellä millään kokeilujoukkueilla.

- Venäjälle tulee omassa turnauksessaan ihan koko kärki mukaan. Tshekki on pitkään pitänyt samaa joukkuetta kaikissa kolmessa turnauksessa. Tason osalta tämä on hyvä testi meille.

Lehtinen painottaa, että Leijonissa halutaan kokeilla, miten SM-liigassa hyvin suoriutuneet pelaajat, kuten vaikkapa Julius Nättinen tai Miska Siikonen, vuoden 2016 nuorten maailmanmestarit, pärjäävät kansainvälisessä vauhdissa.

- Ensikertalaisia tähän turnaukseen tulee paljon, mutta toisaalta kausi on pitkällä. Jos miettii JYPin koko kenttää, niin ollaan aika lähellä, että pystytään ottamaan kansainvälisiin peleihin, eikä hiipumisesta ole mitään merkkejä. Mielenkiintoista on nähdä se kolmikko.

Nättisen NHL-ura ei ottanut liitoa, mutta JYPissä hän on pelannut erinomaista kautta. Lehtinen on ollut Nättisen esityksistä vaikuttunut.

- Hän on hyvä esimerkki. Hienoa on ollut nähdä hänen pelaamistaan JYPissä. Pohjois-Amerikassa ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla, mutta uskalsi tulla tänne. Nyt on alkanut tulla se potentiaali esiin, joka hänellä on ollut nuorena.

Lehtisen mukaan SM-liiga auttaa pelaajia selkeästi urallaan eteenpäin. EHT-turnauksissa mitataan, miten taso sitten riittää kansainvälisellä puolella.

- Toisilla menee kausi up and down. Ne, joilla taso pysyy, on seuraavana tasona kansainväliset pelit. Me halutaan valita potentiaalisia MM-kisapelaajia. Suurin osa ensikertalaisista on pelannut Liigassa pidempään ja saavuttanut vähän myöhemmin vaaditun tason kansainvälisiin peleihin.

Vaikka maajoukkueturnauksia pelataan jääkiekossa tiuhaan tahtiin, on maajoukkuepeleihin tunkua. Lehtisen mukaan kaikki kutsutut halusivat mukaan.

- Ei ole kieltäytymisiä. On tässä hyvä tilanne, kun porukka nälkäisesti lähtee mukaan.

Kokaiinikohun takia kovaan julkisuusmyllyyn joutunut Jori Lehterä ei ole kuitenkaan mukana. Lehtinen painottaa, ettei Lehterän ovea maajoukkueeseen ole suljettu.

-Ollaan seurattu häntä Karjalaa ja tätä turnausta varten. Katsotaan, mikä hänen tilanteensa on, kun seuraava turnaus tulee.

Lehtinen korostaa, ettei Lehterän tuomio huumausainerikoksista vaikuta maajoukkuevalintoihin.

- Ei ole vaikutusta. Ei ollut siitä kyse.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

21.2.2020 08:20:18