NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Raipe Helminen vierittää paineet muille – ”Me ei ainakaan suosikkina lähdetä tähän”

2.12.2019 - 19:58:05


Suomi puolustaa maailmanmestaruutta Tshekissä vuodenvaihteessa pelattavassa jääkiekon nuorten MM-turnauksessa. Suomen joukkueen päävalmentaja Raimo Helminen ei pidä Suomea turnauksen voittajasuosikkina ja katsoo sen olevan eduksi, koska liikoja paineita ole.

Suomi aloittaa Tshekin Trinecissa tapaninpäivänä ottelulla Ruotsia vastaan. Sen jälkeen vastaan tulevat Slovakia, Kazakstan ja Sveitsi.

Helminen uskoo Suomen joutuvan koville muissakin otteluissa kuin Ruotsia vastaan.

- Sveitsi on vahva ja uskon, että Slovakiaakin vastaan saadaan laittaa ihan kaikki peliin, hän sanoi.

Kazakstan oli edellisessä nuorten MM-turnauksessa Kanadan Victoriassa ja Vancouverissa eräänlainen hupijoukkue. Helminen, joka itse on toiminut Kazakstanissa valmentajana, korostaa että Kazakstanissa jääkiekkoon panostetaan isosti,

- Kyllä mä uskoisin, että ne nostavat tasoaan. Siihen ne satsaa. Eivät ne ainakaan huonone. Siellä on iso satsaus junioripuolella. Astanassakin (nykyinen Nur-Sultan) ihan hirveä satsaus. Väkisinkin tulee kovia pelaajia junioripuolella. Uskoisin, että niiden materiaali nousee vuosi vuodelta. Levenee ja paranee.

Helmisen mukaan jääkiekko ei ole Kazakstanissa muutenkaan marginaalilaji.

- Kyllä se on iso laji siellä. Paikallisia sarjoja ja Venäjän sarjoja seurataan paljon. On ihan tärkeä urheilu siinä maassa.

Suomi hyvin todennäköisesti pääsee alkulohkostaan jatkoon, kun se edellyttää sijoittumista neljän parhaan joukkoon. Sitten kyyti voikin olla kovaa. Toisessa lohkossa pelaavat Kanada, USA, Venäjä, Tshekki ja Saksa.

Helmisen mukaan Suomella ei pitäisi olla liiallisia suosikin paineita.

- Kaikki sen ymmärtää, millainen vastus tulee puolivälierässä. Se on selvä asia, ettei me ainakaan suosikkina lähdetä tähän turnaukseen. Se on taas hyvä meidän pojille. Muut kantaa sen vastuun.

Yhdysvallat ja Kanada ovat pelanneet suuremmassa kaukalossa vähemmän. Helmisen mukaan ei voi silti arvioida, etteivätkö pohjoisamerikkalaiset voisi pelata isommassa laatikossa parhaalla tasollaan.

- Pohjois-Amerikan jääkiekko on muuttunut enemmän eurooppalaisemmaksi. Pienessäkin kaukalossa pelataan aika samantyylistä kiekkoa kuitenkin.

Haastattelu: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!