FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonat pelaa lähes 80 000 katsojan edessä – ”Myötämielisiä oltiin ehdotukselle”

3.12.2019 - 09:15:04


Leijonilla riittää matkustamista Venäjän perinteikkäässä jääkiekon joulunalusturnauksessa, kun turnaus alkaa Tshekissä. Torstaina 12. joulukuuta Suomi kohtaa Plzenissä Tshekin, lauantaina 14. joulukuuta Moskovassa Ruotsin ja sunnuntaina 15. joulukuuta Pietarissa Venäjän.

Venäjä-ottelu pelataan ensi vuoden jalkapallon EM-kisanäyttämönäkin toimivalla Krestovski-jalkapallostadionilla. Lauantaina jo päivällä Leijonat suuntaa Pietariin Moskovasta nopealla Sapsan-junalla. Matka kestää nelisen tuntia.

- Lauantaina pelataan se aikainen peli ja lähdetään sitten junalla saman tien Pietariin. Venäjä tulee lentokoneella, kun heillä on myöhäisempi peli. Oltaisiin voitu mennä heidän mukana, mutta todettiin, että on kivempi päästä heti matkaan. Junassa on hyvä matkustaa, Suomen maajoukkueen GM Lehtinen kertoo.

Matkustus rasittaa, mutta Lehtisen mukaan Suomen joukkueenjohto suhtautui stadionotteluun vain positiivisesti.

- Myötämielisiä oltiin ehdotukselle. Olihan se stadionpeli viime vuonna huikea kokemus, kun melkein 80 000 katsojaa on paikan päällä.

Kun pelataan erikoisissa puitteissa, saattaa se vaikuttaa toisten pelaajien esityksiin. Valmennusjohdolle tämä tarjoaa myös mahdollisuuden tarkkailla pelaajan sopeutumiskykyä uusiin tilanteisiin.

- Ei ehkä ole optimaalinen paikka, mutta pelaajille toisaalta näytön paikka. Nähdään, miten pelaajat reagoivat eri tilanteissa, kun tulee haastavampia paikkoja. Pyritään tekemään kaikki sen eteen, että pelaajilla säästyy energiaa peleihin. Eihän se ole mikään normaali turnaustilanne, mutta toisaalta se näyttää eri pelaajista eri näköisiä juttuja., toteaa Lehtinen.

Kyse ei ole varsinaisesta ulkoilmaottelusta, koska Krestovski-stadionilla on suljettava katto. Itse pelaamiseen liittyvät olosuhteet ovatkin aika lailla samanlaiset kuin jäähallissa.

- Kaukalo on toisaalta samankokoinen ja jää oli mun mielestäni siellä ihan hyvä viime vuonna. Se ei ole varsinaisesti ulkoilmaottelu, kun stadion on katettu. Olosuhteet olivat ihan hyvät siellä, toteaa Lehtinen.

Lehtinen pelasi NHL:ssä 1995-2010, mutta ei päässyt kokemaan stadionottelua, jotka yleistyivät vasta hänen pelaajauransa lopulla.

- Ei yhtään ollut uralla. Se on jäänyt. Olisi ollut kyllä hauska pelata tommoinen. Ne ovat hienoja tapahtumia, Lehtinen harmittelee.

Haastattelu: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!