Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen Emilia Kyrkkö ja Juho Lukkari nuorten olympiafinaaleihin jääkiekon uutuusversiossa

14.1.2020 - 23:14:20


Nuorten talviolympialaisten uutuuslajin, 3 vs 3 -jääkiekon, turnauksessa pelattiin välierät. Tyttöjen alkusarjan voittanut Emilia Kyrkön musta joukkue piti pintansa välierissä ja voitti ruskean joukkueen maalein 11-7. Huomisessa finaalissa musta joukkue kohtaa keltaisen joukkueen.

– Tämä on ollut tosi hieno kokemus, olen tutustunut uusiin ihmisiin ja ennen kaikkea olen päässyt pelaamaan paljon! Me mustat ollaan yhtenäinen jengi ja puhalletaan yhteen hiileen. Uskon, että huomennakin irtoaa voitto hyvällä fiiliksellä ja tarkalla yhteispelillä, Kyrkkö kuvaili tunnelmiaan.

Kyrkön joukkuetoverit mustassa joukkueessa edustavat 12 kansallisuutta. Joukkueessa on pelaajia Alankomaista, Australiasta, Iso-Britanniasta, Italiasta, Japanista, Kiinasta, Puolasta, Slovakiasta, Sveitsistä, Taiwanista, Unkarista ja Venäjältä.

Myös poikien punaisessa joukkueessa pelaava hyökkääjä Juho Lukkari eteni joukkueineen huomiseen finaaliin. Välierässä kaatui ruskea joukkue maalein 9-7.

– Alettiin pelaamaan viimeinkin joukkueena paremmin, tuloskin on sitä myöten parempi. Oma peli on kulkenut ihan hyvin ja tämä on ollut hieno kokemus, kun eri maista tulevien pelaajien erilaisia pelitapoja ja -tyylejä on hitsattu yhteen.

Lukkarin joukkueen pelaajat tulevat Alankomaista, Iso-Britanniasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Saksasta, Serbiasta, Slovakiasta, Sloveniasta, Sveitsistä, Taiwanista ja Ukrainasta.

Kolmas suomalainen, poikien mustan joukkueen maalivahti Kalle Varis joutui taipumaan 3-7 välierätappioon alkusarjan voittanutta vihreää joukkuetta vastaan. Musta kohtaa huomisessa pronssiottelussa ruskean joukkueen.

Rosa Pohjolainen pujotteli viidenneksi

Alppihiihdossa olivat vuorossa pujottelukisat. Päivän neljästä suomalaisesta parhaaseen sijoitukseen ylsi Rosa Pohjolainen, joka oli 5:s jäätyään +1.10 kisan voittaneesta Ruotsin Emma Sahlinista. Maisa Kivimäki oli 25:s. Pojissa Eduard Hallberg oli 13:s ajallaan 1.19,63. Hän jäi kisan voittaneesta Ruotsin Adam Hofstedista +3.53. Jaakko Tapanainen ajoi ulos ensimmäisen laskun loppuosassa oltuaan päivän kahdeksanneksi nopein ensimmäisellä väliaikapisteellä.

Ampumahiihdossa kilpailtiin sprinteissä. Poikien 7,5 kilometrin kilpailussa Kalle Loukkaanhuhta oli 51:s, Ville-Valtteri Karvinen 62:s ja Henri Heikkinen 70:s. Tyttöjen 6 kilometrillä Olivia Halme oli 43:s, Anni Hyvärinen 48:s ja Anniina Rantala 60:s.

Nuorten talviolympialaisten kuudentena kisapäivänä pelataan 3 vs 3 jääkiekon finaalit ja pronssiottelut, joissa on mukana 3 suomalaista. Lisäksi suomalaisurheilijoita nähdään alppihiihdon, ampumahiihdon, pikaluistelun ja taitoluistelun joukkuekilpailuissa.

Lähde: Olympiakomitean tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!