NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jokerit saa Saku Mäenalasen takaisin yli kahden kuukauden tauon jälkeen

25.1.2020 - 10:20:24


Jokerit kohtaa tänään KHL:n kotiottelussaan Kunlun Red Starin Hartwall Arenassa. Saku Mäenalanen palaa helsinkiläisten kokoonpanoon yli kahden kuukauden tauon jälkeen.

Mäenalanen loukkaantui marraskuun puolivälissä ja on ollut sivussa tositoimista siis reilut kaksi kuukautta. Tämän viikon hän on päässyt harjoittelemaan täysillä joukkueen mukana ja tekee tänään kauan odotetun paluun tositoimiin. Paikka löytyy kolmosketjusta Steve Mosesin ja John Normanin rinnalta.

Myös Norman on tervehtynyt viikon päivät kestäneestä sairastelusta ja hyppää askiin.

Loukkaantuneiden listalla jatkavat Alex Grant, Henri Ikonen ja Oliver Lauridsen. Heistä Grantin tilaa seurataan viikko kerrallaan, Ikonen huilaa runkosarjan loppuun ja Lauridsen on sivussa koko loppukauden.

Jokerit lähtee illan otteluun 12 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla, kun Eemeli Räsänen palaa Kiekko-Vantaan riveistä mukaan KHL-peliin. Viikon kahdessa aiemmassa pelissä maalilla torjunut Janis Kalnins jatkaa tolppien välissä.

Jokerit on tämän päivän peleihin lähdettäessä neljäntenä läntisessä konferenssissa tasapisteissä kolmantena olevan Dynamo Moskovan kanssa. Bobrov-divisioonaa johtavaan ja konferenssissa kakkosena olevaan SKA:han on matkaa neljä pistettä. Dynamo on pelannut kaksi ja SKA yhden ottelun enemmän kuin Jokerit.

Helsinkiläiset lähtevät lauantai-iltapäivän kamppailuun voitto alla, sillä Admiral Vladivostok kaatui torstaina Hartwall Arenassa jatkoajalla 4-3. Jokerit oli kolme kertaa takaa-ajajana kamppailussa, mutta nousi Sami Lepistön kahdella maalilla päätöserässä tasoihin ja jatkoilla voittoon.

Tämän päivän vastustaja Kunlun Red Star on itäisessä konferenssissa kuudentena ja voittanut kolme edellistä otteluaan. Viimeksi keskiviikkona joukkue kukisti Amur Habarovskin kotonaan luvuin 4-2. Toisessa erässä Kunlun oli kaksi maalia perässä, mutta nousi Lucas Lockhartin, Gilbert Brulen ja Adam Cracknellin (2) osumilla voittoon.

Jokereiden ja Kunlunin välinen kauden avauskohtaaminen päättyi marraskuussa Pekingissä helsinkiläisten 3-2 -voittoon. Tuolloin viimeistelyssä onnistuivat Aleksi Halme, Marko Anttila ja Grant. Maalilla Kalnins sai venyä 38 torjuntaan. Ottelu alkaa klo 16.00.

Jokereiden kokoonpano:
6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
80 Saku Mäenalanen – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)
44 Mikko Lehtonen – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö
77 Eemeli Räsänen
98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)
Lähde: Jokerit


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!