NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Törkytaklaus Mestiksessä - kolmen ottelun pelikielto

21.2.2020 - 10:06:42


Jääkiekon Mestiksessä pelaavan Peliittojen Jesse Liuksiala on asetettu kolmen ottelun mittaiseen pelikieltoon.

Liuksialalle tuomittiin 5+20 minuuttia pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta viime keskiviikkona pelatussa Jokipojat-Peliitat -ottelussa.

- Pelaajalle tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tilanteessa Jokipoikien pelaaja nostaa kiekollisena hyökkäystä ylöspäin ja saavuttaessaan punaviivan syöttää kiekon eteenpäin. Välittömästi pelaajan luovuttua kiekosta taklaa Peliittojen Jesse Liuksiala tätä tuntuvalla taklauksella. Taklaus suoritetaan taklattavissa olevaan pelaajaan. Liuksialan asento ei myöskään nouse taklauksen yhteydessä. Saadun selvityksen perusteella on kuitenkin selvää, että taklaustilanteessa Liuksialan olkapää osuu vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus, ja siten rangaistava teko, kurinpitopäätöksessä todetaan.

- Kurinpitoryhmä katsoo taklaavan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Tässä tapauksessa pelaajan voidaan katsoa laiminlyöneen edellä kuvatun huolellisuusvelvoitteen. Kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on ottanut seuraamusharkinnassa huomioon, että merkittävä osa varsin painavan taklauksen voimasta kohdistuu nimenomaisesti vastustajaa päähän. Niin ikään tulee huomioida, että vastustaja on joutunut jättämään pelin kesken taklauksen seurauksena, tiedote jatkuu.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wimbledon 2020 on peruttu

1.4.2020 18:31:10