Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Jokerit-hyökkääjä palaa pitkän tauon jälkeen tositoimiin

25.01.2021 - 17:15:00


Jokerit avaa neljän KHL-kotipelin viikon tänään, kun Helsinkiin vieraaksi saapuu itäisen konferenssin kakkonen Avangard Omsk. Hyökkääjä Saku Mäenalanen palaa tositoimiin puolentoista kuukauden tauon jälkeen.

Mäenalanen loukkaantui joulukuussa vieraskiertueella ja pelasi edellisen kerran 11. joulukuuta Ufassa. Tänään hän hyppää askiin samassa ketjussa Antti Pihlströmin ja Marko Anttilan kanssa. Muuten Jokereiden kokoonpano on sama kuin lauantaina Moskovassa.

Jokerit kaatoi läntistä konferenssia johtavan TsSKA:n lauantaina tyylikkäästi luvuin 3-1 Jordan Schroederin, Markus Hännikäisen ja Anttilan osumilla. Tolppien välissä Janis Kalnins pysäytti 22 laukausta ja jatkaa tänäänkin Jokereiden maalilla.

Neljän kotipelin viikko on Jokereille iso runkosarjan loppusuoraa ajatellen. Piste-eroa neljäntenä eli kotiedussa kiinni olevaan Dynamo Moskovaan on kahdeksan. Pelejä helsinkiläisjoukkueella on neljä vähemmän pelattuna. Tällä viikolla Jokerit kohtaa Avangardin jälkeen Sotshin, Torpedon ja Metallurgin.

Tämän illan vastustaja Avangard on idässä toisena, mutta kone on viime aikoina hieman yskähdellyt. Viikko sitten joukkue sai kolmen ottelun tappioputken poikki Traktorin vieraina lukemin 3-2. Sitä ennen omskilaiset olivat kaatuneet Avtomobilistille, Ak Barsille ja Torpedolle.

Jokerit ja Avangard kohtasivat viimeksi syyskuun lopussa Moskovassa. Tuolloin isännät ottivat jatkoajalla 3-2-voiton. Nicklas Jensen teki kamppailussa molemmat vieraiden osumat.

Illan ottelu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:
19 Veli-Matti Savinainen (A) – 21 Brian O’Neill (A) – 48 Henri Ikonen
33 Markus Hännikäinen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
80 Saku Mäenalanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant
98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)
Lähde: Jokerit. Kuva: Mikko Taipale


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!