Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Jokereiden päävalmentaja pisti runkosarjan pakettiin: ”Erittäin outo”

25.02.2021 - 22:57:00


Jokerit päätti KHL:n runkosarjan kolmen voiton ja kahdeksan pelin pisteputkessa kaatamalla Amur Habarovskin torstaina Helsingissä jatkoajalla numeroin 4-3. Jokereiden viime kuukaudet ovat olleet vähintäänkin haastavia, mutta pudotuspeleihin joukkue vaikuttaa lähtevän hyvässä tikissä.

Amur oli menettänyt mahdollisuutensa playoff-paikkaan kauan sitten, mutta viime aikoina joukkue on esiintynyt pirteästi. Tämä näkyi myös Helsingissä, sillä ensimmäisessä erässä joukkue meni nopeaan tahtiin 2-0 -johtoon osuttuaan ensin ylivoimalla ja perään alivoimalla.

- Ei oltu ihan niin teräviä alussa kuin olisi haluttu; ensimmäisestä alivoimasta kiekko maaliin ja niin myös ensimmäisen ylivoiman aikana. Ei ollut ihan sitä, mitä haettiin, päävalmentaja Lauri Marjamäki toteaa seuransa verkkosivuilla.

- Parannettiin ja toinen erä oli meidän parasta. Ihan ei riittänyt kolmannen loppuun asti, mutta jatkoajalla saatiin ylivoima ja voittomaali. Tärkeät kaksi pistettä ja voitto. Vastustajan maalivahdille erityiskehut, hän oli erittäin hyvä tänään. Kolme kotivoittoa runkosarjan loppuun. Niistä pitää nostaa joukkueelle hattua, Marjamäki jatkaa.

Runkosarja päättyi Jokereiden osalta tähän iltaa kolmen ottelun voitto- ja kahdeksan pelin pisteputkeen sekä läntisen konferenssin viidenteen sijaan. Viime kuukaudet ovat sisältäneet omat vaikeutensa nykyisen maailmantilanteen kanssa. Alussa joukkue joutui olemaan pitkiä pätkiä karanteenissa ja joulun jälkeen iski iso otteluruuhka.

- Ikävä on ollut pelata täällä tyhjille katsomoille, mutta Suomen tilanne on tämä. Meillä on ikävä omia kannattajiamme ja yhteistyökumppaneitamme. Tiedämme, että he kannattavat meitä television välityksellä ja toivottavasti saamme heidät ensi syksynä heti sankoin joukoin paikan päälle. Faneille tätä tehdään ja nyt on tunne ollut poissa. Ei ole ollut kauhean helppoa pelata täällä, Marjamäki myöntää.

- Runkosarja oli erittäin outo. Syksyllä kausi alkoi, eikä oikein enää muistakaan, mitä tapahtui loka-, marras- ja joulukuussa. Yhtäkkiä pelattiin joulun jälkeen 28 peliä kahteen kuukauteen. Välillä oli tosi vaikeaa, viisi eri päävalmentajaa, kolmea ketjua, viittä pakkia, pelattiin kotipelejä vieraissa… haluan ison kiitoksen antaa jokaiselle pelaajalle ja jokaiselle organisaation jäsenelle. Ollaan oltu aika kovilla eikä ole aina ollut kivaa. Ehjin nahoin on menty siitä huolimatta, Marjamäki kiitteli.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastus on joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova. Asia ratkeaa lauantain päätöskierroksella. Joka tapauksessa ottelusarja pyörähtää käyntiin keskiviikkona 3. maaliskuuta.

- Pari viikkoa sitten meillä oli vaikeampi jakso, mutta käytiin asioita läpi ja saatiin hyvä lopetus runkosarjaan. Ihan poikkeuksellinen runkosarja tämä joka tapauksessa oli eikä varmasti enää koskaan jouduta kokemaan vastaavaa. Lähdemme pudotuspeleihin täynnä itseluottamusta ja niihin aletaan keskittyä maanantaina, Marjamäki päättää.

Lähde: Jokerit


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!