Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Naisleijonien tähti harjoitteli NHL-pelaajien kanssa – ei pelannut seurajoukkueessa

7.04.2021 - 19:58:00


Susanna Tapani lienee yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista naisjääkiekkoilijoista. Häntä pidetään yhtenä maailman taitavimmista hyökkääjistä.

Tapani on luonnollisesti mukana Suomen joukkueessa toukokuussa Kanadassa pelattavassa MM-turnauksessa. Hänen pääsynsä MM-joukkueeseen oli käytännössä selviö, vaikka tällä kaudella hän ei ole pelannut seurajoukkueessa.

MM-kisoissa tavoite on Tapanin mukaan selkeä.

- Mitali on aina meidän joukkueen minimitavoite. Lähdetään sitä tavoittelemaan. Kausi on ollut erilainen, mutta kyllä joka kisoissa odotan sitä omaa parasta. Aina pystyn parantamaan, Tapani sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Tapanin päätavoite on Pekingin 2022 olympiakisoissa. MM-kisoissa olympialaisiin saa hyvää tuntumaa.

- Olympialaiset on siellä takaraivossa olleet aika kauan. Nää on välisteppejä sinne. Lähdetään pelaamaan nää kisat ja siirretään sitten katse olympialaisiin, Tapani totesi.

Miksi Tapani ei sitten pelannut seurajoukkueessa? Se johtui siitä, ettei hän löytänyt itselleen paikkaa joukkueessa, jossa pelaamisen lisäksi olisi ollut mahdollista pelata kauden aikana ringetteä.

- Ollut aika erilainen kausi. Tarkoitus oli pelata Tepsin B-pojissa, mutta se ei onnistunut. Sitten etsittiin uutta joukkuetta, mutta korona esti. Ringetteä olen pelannut. Sitten harjoittelin NHL-pelaajien kanssa. Se oli kovaa treeniä. Näissä harjoituksissa ei ollut mitään ongelmia. Ringetessä on pelitatsi pysynyt, Tapani kertoi kaudestaan.

Tapania harmittaa, että suunnitelmat TPS:n poikajoukkueessa pelaamisesta kariutuivat.

- Yhden ottelun ehdin pelata TPS:ssä. Tunsin itseni osaksi joukkuetta. Kurja tilanne oli lähteä pois. En löytänyt vaihtoehtoa, jossa olisi voinut yhdistää molemmat lajit.

Kun seurajoukkuepelejä ei ollut tarjolla, harjoitteli Tapani joulukuussa ja tammikuun alussa NHL-kauteen valmistautuvien kiekkoilijoiden kanssa.

- Vedettiin koko kesä porukalla jäällä. Ennen joulua, kun mulla ei ollut joukkuetta, otti Lehkosen Ika mut mukaan jäille. Oli setti, jossa luisteltiin tunti ja kamppailtiin tunti. Ne oli rankkoja treenejä. Tänä vuonna olen treenaillut nuorempien poikien mukana, Tapani kertoi.

Naisten maajoukkueleirillä on mukana useita nuoria lupauksia. Heistä 15-vuotias Sanni Vanhanen sai paikan MM-kisajoukkueestakin.

- Hyviä nuoria on tulossa. Ei kentällä huomaa, kuka on minkäkin ikäinen. Ominaisuudet on tasolla, jolla on helppoa tulla mukaan. Tosi ennakkoluulotonta menoa ollut kaikilla, Tapani kehuu nuoria lupauksia.

Ringetessä Tapani on voittanut MM-kultaa. Jääkiekossakin se oli lähellä. Erikoinen tuomaripäätös vei kuitenkin Suomelta maailmanmestaruuden Espoossa 2019, kun Naisleijonien MM-finaalin jatkoaikamaali hylättiin.

Tapanilla onkin suuri unelma Pekingissä 2022.

- Kyllä sen haluaa vielä päästä oikeasti kokemaan. Olen ringetessä päässyt voittamaan jo maailmanmestaruuden. Olympiafinaalissa voisi tuntua vieläkin hienommalta.

Suomen joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen tekee selväksi, että Tapanilla on potentiaalia kehittyä vieläkin paremmaksi pelaajaksi.

- Kyllä Suski on meidän ykkössentteri. Mutta ei tilanne ole optimaalinen. Viime kaudella pelasi Tepsin akatemiassa ja hän oli meidän kesäleirillä täysin ylivoimainen. Hän pystyy tekemään itsestään vieläkin paremman pelaajan, kun hän pääsee joka ilta vaadittaviin olosuhteisiin, Mustonen sanoi.

Teksti Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!