Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Pikkuleijonien MM-ehdokkaat nimetty - "Poikkeuksellista, nyt mietimme miten kisapelaajat saadaan harjoittelemaan ja joukkue kasaan"

8.04.2021 - 8:10:00


Jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat USA:n Trurossa ja Planossa (Texas) lähestyvät kovaa vauhtia ja Suomen valmennusjohto on juuri nimennyt MM-ehdokkaiden nimilistan. Lopullinen MM-joukkue lyödään lukkoon lauantaina 17.4., kaksi päivää ennen kisoihin matkustamista.

- Onhan tämä varmasti aika poikkeuksellista, miten nyt valmistaudumme MM-kisoihin. Normaalioloissa fokus olisi pelissä, nyt mietimme miten potentiaaliset kisapelaajat saadaan harjoittelemaan ja kuinka saamme joukkueen kasaan. Tässä vaiheessa korona-altistus tai -tartunta tarkoittavat, ettei kisakoneeseen ole asiaa – tämä koskee sekä pelaajia että johtoryhmää, päävalmentaja Petri Karjalainen sanoo.

- Positiivinen puoli asiassa on, että kisat ovat toteutumassa ja 03-ikäluokka pääsee pelaamaan MM-mitaleista, toisin kuin vuotta vanhemmat viime keväänä.

Yleensä alle 18-vuotiaiden maajoukkue osallistuu elokuussa Hlinka-turnaukseen, joka on MM-kisojen kaltainen paikka mitata tasoa kansainvälisissä peleissä ja paineen alla. Tänä vuonna turnausta ei järjestetty ja joukkueella on kauden aikana ollut vain muutama yhteinen leiritapahtuma.

- Nyt nousee isoon arvoon kaikki se, mitä olemme tehneet ja kokeneet 16- ja 17-vuotiaiden maajoukkueessa. Joukkueen pelillinen selkäranka, pelaamisen ja toiminnan arvomaailma, ovat rakentuneet yhteisten vuosien aikana ja ne kantavat meitä ryhmän päätöstapahtumassa, alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, ikäluokan päävalmentajana maajoukkuepolun alusta toiminut Karjalainen summaa.

MM-ehdokkaiden ja johtoryhmän tulee olla maanantaista 12.4. alkaen omaehtoisessa karanteenissa, jonka aikana sallittuja asioita ovat pienryhmäharjoittelu paikkakunnittain alueellisten rajoitusten puitteissa ja pakollisissa kolmessa koronatestissä käynti.

Kun viimeiset testitulokset on lauantaina 17.4. saatu, nimetään lopullinen MM-joukkue. Joukkue kokoontuu Helsinkiin päivää myöhemmin ja lento Texasiin lähtee maanantaina 19. huhtikuuta. Samalla koneella matkustavat Sveitsin ja Ruotsin joukkueet sekä Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n henkilökuntaa.

Perillä Friscossa joukkueen jäsenet ovat ensin kahden päivän hotellihuonekaranteenissa, jonka pelaajat viettävät kahden hengen huoneissa. Karanteenin jälkeen kisa-aika vietetään kuplaolosuhteissa: joukkue pääsee liikkumaan ainoastaan jäähallilla ja hotellissa.

Ennen MM-kisojen alkua Pikkuleijonat pelaa yhden harjoitusottelun, 22.4. pelattavassa ottelussa vastaan asettuu Kanada. Kisat alkavat 26.4. ja kotimaassa otteluita voi seurata TV5-kanavalta ja Discovery+-palvelusta.

Pikkuleijonien MM-ehdokkaat:

Maalivahdit: Helomaa Juuso (Ässät Pori), Kohonen Paavo (Tappara Tampere), Koskenvuo Aku (HIFK Helsinki), Lampinen Jani (HIFK Helsinki), Leinonen Topias (JYP Jyväskylä)

Puolustajat: Ervasti Kalle (Lukko Rauma), Heimosalmi Aleksi (Ässät Pori), Juusola Viljami (Luleå Ruotsi), Kulonummi Kasper (Jokerit Helsinki), Leppänen Tomi (Lukko Rauma), Malinen Aleksi (JYP Jyväskylä), Salin Otto (HIFK Helsinki), Sarell Aapo (SaiPa Lappeenranta), Suomi Jimi (Jokerit Helsinki), Vilén Topias (Pelicans Lahti)

Hyökkääjät: Huuhtanen Niko (Tappara Tampere), Järvelä Juho (Jukurit Mikkeli), Kapanen Oliver (KalPa Kuopio), Kemell Joakim (JYP Jyväskylä), Koivunen Ville (Kärpät Oulu), Lambert Brad (JYP Jyväskylä), Matikka Miko (Jokerit Helsinki), Miettinen Verner (Kiekko-Espoo), Päivärinta Sami (Lukko Rauma), Ruusunen Rasmus (HIFK Helsinki), Rönni Topi (Tappara Tampere), Salminen Samu (Jokerit Helsinki), Sandvik Viljam (HIFK Helsinki), Tuomaala Samu (Kärpät Oulu), Virolainen Jere (Tappara Tampere), Väisänen Kalle (TPS Turku), Yliniemi Sisu (Kärpät Oulu)

Lopullinen MM-joukkue julkaistaan 17. huhtikuuta. MM-kisoihin matkustaa kolme maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa.

Lähde: Jääkiekkoliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!