Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Jukka Jalonen MM-Leijonista – ”Voi olla, ettei Pohjois-Amerikasta saada ketään”

8.04.2021 - 19:33:00


Leijonat aloittaa leirityksensä Latviassa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin 4. toukokuuta. Koronapandemian takia kuusi harjoituspeliä jää pelaamatta ja leiri lyhenee useammalla viikolla.

Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi torstaina tiedotustilaisuudessa, että 11 KHL-pelaajaa on lupautunut harjoitusleirille mukaan. Ryhmä täydentyy, kun seurajoukkueita putoaa jatkosta sarjojensa pudotuspeleissä.

- Kuluvaa kautta ajatellen olisi ollut vaikeampaa saada pelaajia seitsemäksi viikoksi mukaan. On ollut erikoinen kausi kaikilla. Tällä hetkellä 11 pelaajaa on, jotka ovat tulossa 4.5. Kun pelaajien seuroja putoaa playoffeissa, niin ollaan yhteydessä niihin pelaajiin, jotka halutaan mukaan, Jalonen kertoi.

Muutamia kieltäytymisiä on tullut.

- Pelaajien halukkuus lähteä kisoihin suuri. Muutama pelaaja on sanonut, ettei lähde. Yhtä pelaajaa lukuun ottamatta kieltäytymiset ovat olleet perhesyitä, Jalonen sanoi.

Kenellekään ei ole luvattu vielä kisapaikkaa.

- Kukaan ei ole kysynyt, onko lopullisessa joukkueessa mukana. Kaikki lähtevät kilpailemaan kisapaikasta, Jalonen painotti.

Tilanne on tänä keväänä erilainen, kun harjoitusleiri on lyhyempi. Jalosen mukaan pitkässä alkusarjassa on toki vielä mahdollista viilata joukkueen peliä.

- Yhteisiä kokemuksia ja näyttöpaikkoja tulee pelaajille vähän vähemmän. Mutta meillä on kisojen aikana vielä aikaa pelin kehittämiseen. Alkusarjassa on seitsemän peliä. Jokaisen pelin ja treenin merkitys on erittäin suuri. Aika näyttää, miten me siitä suoriudutaan.

Kuuma kysymys tietenkin on, saako Leijonat Latviaan NHL-vahvistuksia. Koronan takia tilanne on tänä keväänä NHL:n suhteen poikkeuksellisen epävarma ja Jalosen mukaan onkin parempi lähteä rakentamaan joukkuetta toistaiseksi Euroopan sarjojen pelaajien varaan.

- Euroopasta tällä hetkellä joukkuetta rakennetaan. Voi olla, ettei Pohjois-Amerikasta saada ketään. Totta kai halutaan sieltä pelaajia, mutta ei voida tietää. Sekin tuo epävarmuutta joukkueen rakentamiseen.

Jalonen ei ole ollut yhteydessä suomalaisiin NHL-kiekkoilijoihin. Se johtuu kauden poikkeuksellisista olosuhteista.

- Ei olla oltu konkreettisesti yhteydessä sinne. Annetaan heille työrauha. Pitää miettiä lähellä kauden loppuun, että kyseltäisiin ennen kauden päättymistä pelaajilta, jotka eivät pääse playoffeihin. Ei tiedetä, mikä on tilanne. Onko pelaajat terveitä, mikä on sopimustilanne. Koronakin vaikuttaa.

NHL:n runkosarja päättyy paria viikkoa ennen MM-kisoja. Jalonen pitää mahdollisena, että Leijoniin liittyisi niiden NHL-seurojen pelaajia, joiden kausi päättyy runkosarjaan. Pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella putoavien joukkueiden pelaajia MM-kisoihin tuskin ehtii karanteenien takia.

- Tämän hetken tietojen mukaan NHL:n runkosarja päättyy 12.5. Voi olla, ettei pelaajia ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen pelaajia kannata odotella, jos karanteenitkin vie aikaa.

Julkisuudessa on ollut myös keskustelua, onko pelaajilla mahdollisuutta osallistua kisoihin Suomen verotusasioiden takia.

- En ole verotusasiantuntija, mutta pelaajathan eivät tule Suomeen. Täällä ei saa tiettyä päivämäärää ylittää, mutta Suomessahan ei kisoissa olla. Jos kisat olisivat Suomessa, niin olisi eri juttu, koska tulisi aika monta viikkoa lisää oleskelua Suomessa, Jalonen sanoi.

Koronatilanne luonnollisesti huolestuttaa. Ruotsin EHT-turnauksessa helmikuussa useampi Leijonien pelaaja sai koronatartunnan.

- Aina on riski sairastua, kun ulos menee kävelemään tai kauppaan menee. Kaikki ollaan se riski oltu valmiita ottamaan pelaamisessa. Kaksi turnausta meni hyvin sen suhteen, mutta kolmas meni miten meni. Turha sitä on tässä enempää märehtiä. Totta kai ikävä juttu, mutta en ajattele, että maajoukkuekausi olisi pitänyt jättää kokonaan väliin, Jalonen totesi tapahtuneesta.

Teksti Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!