Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Näin Vladislav Tretjak perusteli Venäjän yllättävää valmentajapestiä

24.09.2021 - 17:52:00


Venäjän jääkiekkoliitto yllätti perjantaina ilmoitettuaan palkanneensa Oleg Znarokin maan miesten A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Ilmoitus oli yllättävä, sillä Znarok oli keväällä saanut lähteä samasta tehtävästä.

Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja, maalivahtilegenda Vladislav Tretjak antoi selkeän perustelun, miksi Znarok haluttiin tehtävään takaisin. NHL tekee paluun olympialaisiin ensi helmikuussa Pekingissä ja olympiajoukkue tarvitsee kokeneen valmentajan.

- Hänellä on kunnioitusta NHL-pelaajien keskuudessa. Toivomme, että hän yhdistää joukkuetta, kommentoi Tretjak Znarokista uutistoimisto Tassin mukaan.

Eri lähteiden mukaan Venäjän NHL-tähdet olisivat halunneet juuri Znarokin päävalmentajaksi. Znarokin edellisen pestin aikana 2014-18 ristiriitoja ei maajoukkueessa ollut.

Znarok on ollut myös Venäjän viimeisin kultavalmentaja. Hänen johdollaan Venäjä voitti MM-kultaa 2014 Minskissä sekä olympiakultaa 2018 Pyeongchangissa. Tosin NHL-pelaajat eivät olleet Pyeongchangissa mukana, mutta Venäjällä oli silti kisoissa jalkeilla kovan luokan pelimiehiä.

Pyeongchangin kisojen jälkeen, kun Znarok sai lähteä, ei Venäjä ole arvoturnauksissa loistanut. Ainoa mitali on ollut pronssi vuoden 2019 MM-kisoissa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

HJK:n valmentaja vaihtaa seuraa

22.10.2021 13:08:58