Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Kiina haastaa NHL-tähdet olympialaisissa – Jukureiden ex-pelaaja mukana

24.09.2021 - 23:06:00


Kiina on historiallisesti mukana ensi kertaa miesten olympiajääkiekossa isännöidessään Pekingin talviolympiakisoja ensi helmikuussa. Kiina joutuneekin melkoiseen mankeliin, kun NHL tekee Pekingissä paluun olympiajääkiekkoon.

Kiinan olympiajoukkueen kokoonpano on vielä kysymysmerkki. Tarkoitus on, että Moskovassa koronapandemian takia evakossa majailevan KHL:n kiinalaisjoukkueen Red Star Kunlunin pelaajistossa olisi maajoukkueen runko.

Kiinan olympiajoukkueen kapteeniksi olisi näillä näkymin tulossa kanadalaissyntyinen hyökkääjä Brandon Yip. Hän on pelannut urallaan 174 NHL-ottelua. Viime kaudella Yip nähtiin tositoimissa SM-liigassa Mikkelin Jukureissa.

Kunlunin riveissä on kuusi muutakin pohjoisamerikkalaispelaajaa, joille haetaan olympialaisiin Kiinan edustusoikeutta. Nämä pelaajat ovat Victor Bartley, Mikael Tam, Zach Yuen, Cory Kane, Greg Squires ja Luke Lockhart. Kaikilla on sukujuuria Kiinasta.

Yip ja kumppanit saavat alkulohkossa mielenkiintoisen haasteen. He pääsevät pelaamaan Kanadan ja Yhdysvaltain NHL-tähtiä vastaan. Kolmas Kiinan alkulohkovastustaja on Saksa.

Kiina on pelannut miesten MM-kisoissa kakkosdivisioonassa. Kiinan joukkueessa ei ole ollut mukana kuitenkaan pohjoisamerikkalaispelaajia ennen tätä kautta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

HJK:n valmentaja vaihtaa seuraa

22.10.2021 13:08:58