Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Jokerit tällä nipulla KHL:n huippuotteluun - kaksi muutosta kokoonpanoon

15.10.2021 - 12:21:00


Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki on tehnyt kaksi muutosta joukkueensa kokoonpanoon, kun helsinkiläisnippu kohtaa KHL:n kotiottelussaan perjantaina SKA Pietarin. Otto Leskinen tulee mukaan pakistoon ja Kalle Kossila hyökkäykseen.

Leskinen korvaa pakistossa Alex Grantin. Kossila puolestaan korvaa hyökkäyksessä Julius Junttilan, joka joutuu sivuun loukkaantumisen vuoksi.

Jokerit palasi takaisin voittokantaan torstaina Helsingissä, kun Sibir Novosibirsk kaatui luvuin 4-3. Isännät olivat toisessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta Niklas Frimanin, Veli-Matti Savinaisen ja Hannes Björnisen osumilla ottelu kääntyi päälaelleen.

Kesken pelin maalille tullut Anders Lindbäck otti lopussa vielä häikäisevän torjunnan, joka oli voiton viimeinen tae. Lindbäck luistelee myös tänään tolppien väliin.

Jokerit nousi kahden pisteen myötä läntisen konferenssin kärkipaikalle ennen tämän illan ottelua. SKA on heti perässä toisena pisteen päässä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena. Joukkueet tulevat toisilleen tutuiksi tulevina päivinä, sillä heti tiistaina on edessä seuraava keskinäinen välienselvittely Pietarissa.

Tänään suurennuslasin alla on edelleen Jokereiden puolustuspelaaminen. Viime otteluissa vastustaja on tehnyt maaleja hirvittävällä prosentilla ja nyt testi vieläpä nousee parilla pykälällä. SKA on iskenyt runkosarjassa viidenneksi eniten maaleja (55) kaikista joukkueista ja sillä on tulivoimaa läpi kokoonpanonsa.

Jokerit on tehnyt 58 maalia eli kolmanneksi eniten KHL:ssä, mutta juuri päästetyissä maaleissa joukkueiden välillä on iso ero: SKA:n verkkoon on tehty 35 ja Jokereiden 53 maalia.

SKA saapuu Helsinkiin hyvässä vireessä, sillä kuudesta viime pelistä on tullut viisi voittoa. Keskiviikkona kaatui kotona Dynamo Moskova 5-3 ja sitä ennen Salavat Julajev vieraissa tylysti 5-0. Pietarin jättiläinen on alkanut selkeästi vertyä kauteen, kun syksy alkaa kääntyä loppupuolelleen.

Jokereiden ja SKA:n ottelut ovat muodostuneet runkosarjan helmiksi ja tunteet ovat räiskyneet puolin ja toisin. Keskinäisiä kohtaamisia on takana jo peräti 28, joista SKA on napsinut 19 voittoa helsinkiläisten yhdeksää vastaan. Viime kaudella molemmat voittivat kerran kotonaan ja kerran vieraissa.

Tämän illan ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 19.30.

Jokereiden kokoonpano:
71 Nicklas Jensen – 11 Kalle Kossila – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
48 Henri Ikonen – 10 Jordan Schroeder – 77 Teemu Turunen
33 Markus Hännikäinen – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)
40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman
39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)

Lähde: Jokerit


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kimi Räikkönen kolaroi!

5.12.2021 21:00:08