Jukka Jalonen olympialaisista – ”En ota kantaa, ketä sillä listalla on”

8.12.2021 - 16:20:00


Helmikuussa järjestettävien Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen yllä riittää koronan takia epävarmuutta. NHL on toistaiseksi päästämässä pelaajansa olympialaisiin, mutta päätös saattaa vielä muuttua ennen tammikuun 10. päivän takarajaa, jos koronatilanne pahenee, tai poliittinen tilanne Kiinan suhteen synkkenee.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen korostaa, että NHL on toistaiseksi linjalla, ettäsen pelaajat päästetään olympialaisiin, joten sen mukaan edetään.

- Me lähdetään sillä suunnitelmalla, että NHL osallistuu. Ennen kuin toisin kerrotaan, niin näillä mennään, Jalonen sanoi keskiviikkona Leijona-lounaalla.

Jos NHL päättääkin jättää olympialaiset väliin, on Jalosella tietysti varasuunnitelma.

- Totta kai meillä on siinä mielessä kaksi suunnitelmaa. Me pelattiin yksi turnaus eurooppalaisilla ja nyt pelataan toinen turnaus. Meillä on siinä 50 pelaajaa. Jos näin käy, ettei NHL osallistu, me valitaan pelaajat näistä 50:stä olympiajoukkueeseen. Ei se sen kummempaa ole.

Jalonen korostaakin, ettei varasuunnitelmaan tällä hetkellä keskitytä. Ongelmia se ei kuitenkaan tuottaisi.

- Ei me olla mietitty sitä, eikä mietitä vielä. Me rakennetaan NHL-joukkuetta tällä hetkellä. Mutta joukkue rakennetaan tarvittaessa nopeasti eurooppalaisistakin pelaajista sitten kun, tämä turnaus on pelattu.

Alkusyksystä Suomen Jääkiekkoliitto lähetti Kansainväliselle Olympiakomitealle, NHL:lle ja muille pääsarjoille pelaajalistan, joista olympiapelaajat valitaan. Listalla on neljä joukkueellista pelaajia.

- Onhan meillä pitkä lista lähetetty jo ajat sitten. Sen ulkopuolelta ei mun ymmärtääkseni voi valita. En ota kantaa, ketä siellä listalla on. Varmaankin satakunta pelaajaa, niin kyllä sinne mahtuu aika monta. Kyllä siellä varmaankin ne kaikki pelaajat ovat, joilla on sauma päästä olympialaisiin, Jalonen sanoi.

Marraskuussa Jalonen kävi Leijonien GM:n Jere Lehtisen kanssa Pohjois-Amerikassa NHL-pelaajia tapaamassa. Halukkuutta olympiajoukkueeseen NHL-pelaajilla on.

Jalonen korostaa, ettei pelaajilla ole tietoa NHL:n suunnitelmien mahdollisesta muuttumisesta.

- Samanlainen tunne kuin kaikilla. Kukaan ei tiedä mitään. Mutta eivät ne siihen hirveästi energiaa tuhlaa. Tietävät, koska lopullinen ratkaisu tulee. Tammikuun 10. päivä on se deadline.

Haastattelu: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45