Leo Komarovin lopettamispäätös ei pitänytkään – ”Sitä voi Leksalta kysyä”

8.12.2021 - 17:19:00


Leo Komarov tekee paluun Suomen jääkiekkomaajoukkueeseen viiden vuoden tauon jälkeen. Hänet on valittu ensi viikolla pelattavaan Venäjän EHT-turnaukseen.

Komarov pelasi lokakuussa yhden ottelun New York Islandersissa, mutta ei saanut joukkueesta sen jälkeen paikkaa. Hän päätti siirtyä KHL:ään SKA Pietarin joukkueeseen.

Suomen maajoukkueen GM Jere Lehtinen kertoi keskiviikkona Leijona-lounaalla, ettei Komarovia tarvinnut anella maajoukkueeseen.

- Kun Leksa tuli Eurooppaan, oltiin yhteydessä. Leksa on aina ollut maajoukkueessa, kun on ollut vain mahdollista. Oli heti, että haluaa tulla mukaan, Lehtinen kertoi.

Vuoden 2016 World Cupin jälkeen Komarov ilmoitti, ettei jatkaisi enää maajoukkueessa. Päätös ei siis pitänyt.

- No joo, sitä voi Leksalta kysyä, mitä silloin on sanonut. Mutta onhan se pyörtänyt sen, Lehtinen naurahti.

Lehtinen paljasti käyneensä Komarovin kanssa keskusteluja MM-kisoista vuoden 2016 jälkeenkin.

- Oltiin yhteydessä aiemminkin keväisin, mutta sillä oli vammoja kauden jälkeen.

Komarov, 34, tuo maajoukkueeseen paljon kokemusta. Tämä syksy on ollut hänelle rikkonainen ja Lehtinen korostaakin, että maajoukkuepeleistä Komarov saa tarvittavaa lisätuntumaa.

- Viime kaudella hän pelasi vielä NHL:ää. Täytyy huomioida lähtökohdat tietysti. Ei ole pelannut hetkeen, ja kiva, että saa meilläkin lisäpelejä. Kiva nähdä hänet mukana jälleen.

Komarov on ollut voittamassa Suomen maajoukkueessa MM-kultaa 2011 ja olympiapronssia Sotshissa 2014. Viimeksi hänet nähtiin maajoukkueessa siis 2016 parhaiden pelaajien World Cup-turnauksessa Torontossa.

Haastattelu: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45