NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

JJK vahvisti rivejään ja valmennustiimiään

8.1.2013 - 17:16:06JJK:n edustusjoukkueen rakennus eteni vuoden 2013 alkumetreillä kertaheitolla ison askelen, kun Harjulla sorvattiin kolme uutta sopimusta. Uusina Kettupaitaan liittyvät keskikenttämies Santeri Ahola ja fysiikkavalmentaja Antti Luhta. Lisäksi kolme edellistä kautta Kettupaitojen keskuspuolustuksessa luutinut Juha Pasoja siirtyy valmennusportaaseen Kari Martosen kakkosvalmentajaksi.

Joulukuussa JJK:n testissä kahden viikon ajan ollut vuonna 1992 syntynyt Santeri Ahola vakuutti valmennusjohdon siinä määrin, että hän liittyy nyt Kettupaitoihin kahden vuoden sopimuksella.

Nuorisomaajoukkueita läpi kolunnut Ahola on kasvanut HJK:n organisaatiossa, josta siirtyi kaudeksi 2012 FC Honkaan. Liigadebyytti tuli tilille syyskuun lopulla ottelussa IFK Mariehamnia vastaan ja nyt uusimman Kettupaidan tavoite on selvä.

- Läpimurtoa liigassa lähdetään hakemaan, Ahola toteaa JJK:n verkkosivuilla.

Martonen on vakuuttunut uuden tulokkaan potentiaalista.

- Santusta näki heti, että kyseessä on selvästi laadukas ja erittäin lupaava pelaaja. Hän on pallollisena rohkea, hahmottaa tilan kentällä, osaa hakeutua aina pelattavaksi ja löytää hyvin myös syöttövälit – ja käyttää hyvin hyödykseen erittäin monipuolista syöttövalikoimaansa.

Potentiaalin lisäksi Martonen näkee myös motivaation olevan kunnossa.

- Selvästi näkee, että hänellä on motivaatiota kehittyä ja halu murtautua vakituiseksi liigapelaajaksi. Se näkyy Santun jokapäiväisessä tekemisessä, eikä jää vain pelkäksi puheeksi.

Aholan ominaisin pelipaikka on keskikentän keskustassa, mutta myös topparin tontti on nuorelle miehelle tuttu.

Tiimi kasassa

Valmennustiimi sai viimeiset palasensa, kun viime kauden päätteeksi komean peliuransa lopettanut Juha Pasoja siirtyy nyt valmennusportaaseen ja toimii jatkossa Kari Martosen apuvalmentajana. Aivan uutena nimenä tiimiin puolestaan liittyy Antti Luhta, joka toimii jatkossa joukkueen täysipäiväisenä fysiona ja fyysisenä valmentajana. Jo aiemmin on sovittu, että viime kaudellakin mukana ollut Teracom Oy:n terapeutti Petteri Sveins jatkaa tulevalla kaudella aiempaa suuremmassa roolissa henkisenä valmentajana.

- Nyt tuntuu, että meidän valmennustiimimme ja taustaryhmämme on todella hyvä ja vihdoinkin täysin valmis, kehui Martonen.

- Edelliskausien tutut miehet jatkavat taustoissa ja kun Paso ja Antti liittyvät valmennusryhmään itseni ja Särkän Jorin lisäksi, on meillä aina treeneissä nelihenkinen valmentajaporukka paikalla. Neljä silmäparia tarkkailemassa kaiken aikaa tekemistä, niinpä voimmekin kiinnittää entistä enemmän huomiota yksityskohtiin ja ylipäänsä saamme tekemisestämme entistä laadukkaampaa.

Parhaillaan Eerikkilässä A-valmentajakurssilla kouluttautuva Pasoja oli edutusjoukkueen valmennusryhmässä pelaajavalmentajana mukana jo viime kaudella, mutta siirtyy nyt täysin kalkkiviivojen toiselle puolelle.

- Jo nyt Pasosta on ollut suuri apu treeneissä ja suunnittelussa – hänen saamisensa mukaan valmennusryhmään on kyllä todella loistavaa, Martonen iloitsi.

Edustusjoukkueen lisäksi Pasojalla on suuri rooli seuran junioripuolella. Edelliskaudella Paso oli mukana A- ja B-nuorten valmennusryhmissä, tulevalla kaudella hän on JJK-juniorien valmennuspäällikkö. Valmennuspäällikkönä hän vastaa A- ja B-nuorten jarkuvasta kehityksestä ja valmiudesta siirtyä edustusjoukkueen harjoitus- ja pelikokoonpanoon sekä organisoi seuran junioripelaajien harjoitusvuorot ja käytännön järjestelyt.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

FC Lahdella kauden vaikein ottelu

18.6.2019 22:34:55