COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jalkapallolla positiivinen vaikutus tyttöjen itseluottamukseen

18.5.2017 - 10:51:55


Tuore tutkimus osoittaa, että jalkapallolla voi olla muita suosittuja urheilumuotoja suurempi positiivinen vaikutus teini-ikäisten tyttöjen itseluottamukseen. Lajissaan laajimmassa toistaiseksi tehdyssä tutkimuksessa oli mukana yli 4000 tyttöä.

Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n ja eri yliopistojen huippuasiantuntijoiden vetämän tutkimusryhmän tavoitteena oli tutkia millainen vaikutus jalkapallolla on Euroopassa tyttöjen ja nuorten naisten psyykeen ja tunnetilaan.

Tutkimuksessa huomioitiin jalkapallon vaikutus itseluottamukseen, omantunnonarvoon, hyvinvointiin, yhdessäolon tunteeseen, motivaatioon ja elämäntaitoihin sekä vertailtiin tuloksia muihin suosittuihin lajeihin. Tausta-aineistoa kerättiin kuudesta maasta: Tanskasta, Englannista, Saksasta, Espanjasta, Puolasta ja Turkista.

Tutkimuksen perusteella jalkapallolla on itseluottamukseen vaikuttavana tekijänä monia yhtäläisyyksiä huolimatta siitä, että naisten jalkapallo on erilaisessa kehitysvaiheessa eri puolilla Eurooppaa. Selkein indikaatio oli sille, että asuinpaikasta ja tasosta riippumatta jalkapalloa pelaavilla tytöillä on parempi itseluottamus kuin muita urheilulajia harrastavilla.

UEFA lanseerasi naisten jalkapallon kehitysohjelmansa vuonna 2010 ja laji on levinnyt sen jälkeen kaikilla tasoilla ympäri Euroopan. Useiden UEFA:n 55 jäsenmaasta panostaessa yhä enemmän, naisten huipputason jalkapallo on kehittynyt merkittävästi.

Kesäkuun 1. päivänä UEFA avaa myös Together #WePlayStrong –kampanjan, joka on täysin uudenlainen ja tähtää jalkapallon nostamiseksi tyttöjen ja naisten ykkösurheilulajiksi koko Euroopassa vuoteen 2022 mennessä.

Lähde: Palloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL-kausi alkaa 3. lokakuuta

21.6.2018 09:57:19