COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HJK:n ratkaisija iloitsi: "En tee usein maaleja"

12.9.2017 - 21:33:06


Helsingin Jalkapalloklubi kaatoi tiistai-iltana HIFK:n jalkapallon Veikkausliigassa maalein 2-1 ja nappasi samalla Helsingin herruuden itselleen. HJK:n sankariksi nousi Anthony Annan, joka laukoi Klubille 2-1-voittomaalin.

HJK meni ottelussa ensi kerran johtoon hieman yllättäen vasta 55. minuutilla, kun Rasmus Schüllerin pehmeä ja tarkka keskitys löysi Vincent Onovon HIFK-puolustuksen keskeltä ja hän pääsi puskemaan 1-0. Vain kuusi minuuttia myöhemmin Aleksi Ristola herätti derbyn uudelleen ja iski 1-1-tasoituksen. Lopulta pelin 76. minuutilla HIFK-vahti Tomi Maanoja torjui pallon suoraan Annanille, joka pääsi ampumaan pallon verkkoon.

- En tee todellakaan usein maaleja, mutta nyt meni. Minulla on kaksi maalia tältä kaudelta, joten olen hyvin iloinen, Annan sanoi ottelun jälkeen.

Annania ei tunneta maalipyssynä, mutta onnistuminen derbyn kaltaisessa isossa pelissä voi kenties poikia onnistumisia maalien muodossa myös jatkossa?

- Yritän tietysti parhaani. Jos saan hyvän paikan, niin yritän laittaa sen sisään, Annan naureskeli.

HJK operoi täysin erilaisella budjetilla kuin HIFK, mutta siitä huolimatta Stadin derbyt ovat olleet Suomen suurseuralle vaikeita. Vaikeaa oli nytkin, mutta HJK nappasi kuitenkin tämän kauden paikallispeleistä kaksi voittoa. Yksi pelattiin tasan.

- Tämä on ollut meille hyvä vuosi (derbyissä). Muistan vielä viime kauden, kun nämä pelit olivat meille vaikeampia. Viime kaudella hävisimme yhden ja loput pelattiin tasan. Tällä kaudella onnistuimme onneksi voittamaan kaksi peliä kolmesta, Annan sanoi.

Annanilla on selkeä näkemys siitä, miksi derbyt ovat niin vaikeita. Vaikka HJK hallitsi tiistaina peliä ja otti voiton, teki HIFK lähtökohtiinsa nähden ottelusta hyvän taistelun.

- Se johtuu siitä, että kummankin joukkueen jokainen pelaaja haluaa näyttää itselleen, joukkueelleen ja faneille. Derbyt ovat aina hyvin intensiivisiä. Sen vuoksi emme ole näitä pelejä niin paljon voittaneet. Nyt olimme kuitenkin parempi joukkue ja sen vuoksi voitimme, Annan linjasi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!