NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HJK:lla on tänään näytön paikka

26.5.2019 - 10:14:44


Jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan HJK:n ja Mika Lehkosuon yhteinen taival tuli toistaiseksi tiensä päähän, kun Rovaniemen Palloseurasta tullut Toni Koskela aloitti viikolla joukkueen uutena päävalmentajana. Koskelan debyytti Klubin peräsimessä tapahtuu tänään, kun joukkue kohtaa kotiyleisönsä edessä liigajumbo KPV:n.

Koskelan pesti alkaa vauhdikkaasti, sillä ensimmäiset treenit hänen johdollaan olivat torstaina ja peli siis sunnuntaina.

HJK:lla on ollut viime aikoina suuria haasteita. Alla on kahdeksan ottelun voitoton jakso, jonka saldona on kuusi tasapeliä. Veikkausliigan kärkipää on kuitenkin todella tasainen ja erot sarjataulukossa ovat minimaalisia. Eroa sarjan piikkipaikkaan on neljä pistettä, mutta Klubilla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

- Varsinkin maalinteko on tuottanut haasteita: HJK on viimeistellyt kymmenessä pelissä vain yhdeksän täysosumaa. Hyökkäyspelaaminen on kuitenkin ollut viimeisissä otteluissa pirteämpää aivan alkukauteen verrattuna, todetaan Klubin sivuilla.

HJK ei ole vielä hävinnyt ainuttakaan kotiotteluaan. Viiden kotipelin saldona on kaksi voittoa ja kolme tasapeliä maalierolla 7-5. Klubin lisäksi FC Lahti ja Ilves eivät ole vielä jääneet pisteittä kotikentillään. Klubi saa sunnuntaina pelikieltonsa sovittaneen Eldersonin takaisin kokoonpanoon. Näin ollen pelikiellon takia on sivussa enää Faith Friday Obilor, joka on sivussa vielä kaksi seuraavaa ottelua.

Lievien loukkaantumisten vuoksi ainakin tämän ottelun kokoonnpanosta puuttuvat Akseli Pelvas ja Evans Mensah. Marco Buenon kuntoutumisessa menee hieman pidempään. KPV pelasi viime kaudella Ykkösessä ja joukkue sijoittui toiseksi kaksi pistettä HIFK:sta jääneenä. Himoittu pääsarjapaikka irtosi kuitenkin nousukarsinnasta TPS:aa vastaan: KPV nousi vierasmaalin turvin Veikkausliigaan yhteismaalein 1-1.

Kokkolalaiset ovat luonnollisesti uudistuneet sarjanousun jälkeen paljon. Viime kaudella Veikkausliigassa pelanneista pelureista joukkueeseen ovat liittyneet Simo Roiha (RoPS), Juri Kinnunen (TPS), Joni Mäkelä (KuPS), Adam Vidjeskog (PS Kemi) ja Hendrik Helmke (FC Lahti). Ulkomailta KPV on napannut riveihinsä Isaac Shazen, Yessy Menan, Maksim Gussevin, El Hadji Gana Kanen sekä useamman kauden Itävallassa pelanneen Juhani Pikkaraisen.

Sinivalkoisten kannattajille mielenkiintoisin seurattava on Enoch Banza, joka pelaa kauden 2019 lainalla Kokkolassa.

KPV:n voittotili on kahdeksan ottelun jälkeen joukkueen vielä avaamatta. Saldona on kolme tasapeliä, sekä viisi tappiota. Tasapelit ovat tulleet HIFK:ta, VPS:ää sekä FC Lahtea vastaan.

Veikkausliigassa pelataan tänään kahden ottelun kierros, kun IFK Mariehamn kohtaa saarella VPS:n. Sunnuntain molemmat ottelut käynnistyvät klo 18.30.

Lähde: HJK


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

Serie A:ssa iso yllätys

16.9.2019 23:31:16