NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ilveksen päävalmentaja Cup-finaalin alla: ”Vaihtoehtoja on tasan kaksi”

13.6.2019 - 10:31:35


Jalkapallon Suomen Cup huipentuu lauantaina Maarianhaminassa, kun kotijoukkue IFK ja Tampereen Ilves kohtaavat toisensa finaalissa.

Ilves ja IFK Mariehamn kohtasivat viimeksi toukokuussa Tammelassa Veikkausliigan merkeissä. Maalittomana päättynyt ottelu ei herätä Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wississä lämpimiä muistoja.

- Se oli meiltä yksi tämän kauden heikoimpia peliesityksiä. Olimme väsyneitä ja näimme kaverin vaarallisuuden. Vaikka IFK oli myös varamiehinen, niin he aiheuttivat meille paljon ongelmia, Wiss kertaa seuransa sivuilla.

- Nyt on kuitenkin aivan eri peli kyseessä. Olemme hyvin levänneitä ja finaali luo oman ilmapiirinsä. Vaihtoehtoja on tasan kaksi, joko poistutaan voittajina tai häviäjinä, Wiss jatkaa.

IFK Mariehamn pääsee pelaamaan finaalin omalla persoonallisella stadionillaan.

- Kotikenttään on kenen tahansa tietysti helpompi valmistautua ja rutiinit ovat luontaisempia, mutta toisaalta meille on matkustaminen sopinut ja vierasrekordi on ihan hyvällä mallilla. Maarianhaminan kenttä on todella pieni, joten laidoilla ei ole paljon tilaa ja tilanteet tulevat nopeasti. Keskikentän kaksinkamppailut korostuvat, Wiss painottaa.

Hyvän joukkuepelaamisen lisäksi IFK:lla on paljon taitavia yksilöitä.

- Yläkerrassa on vauhtia ja saamme etenkin Aristote Mboman kanssa olla tarkkoja selustassa. Laidoilla on vaihtoehtoja, Hampus Lönn ja Riku Sjöroos etunenässä. Keskellä rytmittävä Robbie Crawford ja kokenut Daniel Sjölund ovat vahvoja pallollisina. Alakertakin on osallistunut hyvin erikoistilanteissa maalintekotalkoisiin. Paljon on huomioitavia asioita, Wiss nimeää.

Ilveksen pelaajisto ei kalpene vertailussa. Maaottelutauko on hyödynnetty sopivassa suhteessa lepoon ja rehkimiseen. Päävalmentaja Wissin omaa sairastelua lukuun ottamatta kukaan ei ole puolikuntoinen.

Koko rosteri on käytettävissä ja mieliala on korkealla.

- Koko joukkue on vahvuudessamme. Viiden päivän vapaiden jälkeen vedimme kolme päivää kovia settejä. Nyt on tämä viikko katseltu enemmän taktista puolta. Meno vaikuttaa enemmän kuin hyvältä, Wiss vakuuttaa.

Lähde: Ilves


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

Serie A:ssa iso yllätys

16.9.2019 23:31:16