NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

RoPSilla on erinomainen sauma tehdä jättiyllätys eurokentillä – "Voimme lähestyä tätä ottelua hiukan eri tavalla"

18.7.2019 - 12:41:34


Jalkapalloliigan RoPS pelasi vahvasti Eurooppa-liigan karsintojen avausottelussaan, jossa se kohtasi vieraskentällä skottijätti Aberdeenin. Aberdeen nimittäin voitti oman kotiottelunsa vain 2-1, joten RoPSille riittää jatkopaikkaan 1-0-voitto. 2-1-voitto venyttäisi ratkaisun jatkoajalle. Vähintään kahden maalin voitto toisi rovaniemeläisille suoran jatkopaikan.

Viime ottelussa syntynyt vierasmaali olikin kaiken avain: jos Tommi Jäntti ei olisi tehnyt kavennusosumaa lisäajalla, olisi RoPSin pitänyt voittaa vähintään 2-0 edetäkseen edes jatkoajalle.

- Yksittäinen maali voi tehdä isonkin muutoksen, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti sanoo RoPSin verkkosivuilla.

- Tommin viime hetken osuma tarkoittaa, että voimme lähestyä tätä ottelua hiukan eri tavalla. Jos lopputulos olisi ollut 2-0, meidän olisi täytynyt luoda aivan erilainen pelisuunnitelma kuin nyt.

Aberdeen on eurooppalainen huippujoukkue, ja viime ottelussa se sortui tuhlailemaan hyviä paikkoja. Nyt RoPSin on parannettava niin puolustus- kuin hyökkäyspeliäänkin, sillä Aberdeen tulee taatusti olemaan aiempaa huolellisempi.

- Meidän on tehtävä maali. Pelkällä puolustamisella ei mennä jatkoon.

- Mutta meidän on myös pakko puolustaa paremmin kuin viikko sitten. Me päästimme kaverin kaksitoista kertaa laadukkaaseen maalipaikkaan, ja se on liikaa tällaista joukkuetta vastaan, Tuutti päätti.

Ottelu alkaa kello 19. Myös KuPS ja FC Inter pelaavat tänään Eurooppa-liigan karsintoja.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!