NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ilveksen maalitykki ulkomaille? – ”Sen näkee sitten”

23.8.2019 - 22:29:23


Ilves palasi jalkapallon Veikkausliigan kärkeen pelattuaan perjantaina HIFK:n vieraana 2-2 -tasapelin. Veikkausliigan maalipörssissä toisena oleva Lauri Ala-Myllymäki pelasti 87. minuutilla tekemällä maalillaan Ilvekselle pisteen.

-Erikoistilanne oli siinä. Ajatukset menivät Jairin kanssa hyvin yhteen. Siitä vaan sitten osumaa palloon ja maalia kohti takakulmaan, kommentoi Ala-Myllymäki maaliaan.

Ala-Myllymäen mielestä Ilves ei ollut ottelussa parhaimmillaan. Keli oli tietysti vaikea.

- Aika nopea sadekelin matsi. Paljon voitaisiin tehdä asioita paremmin. Ehkä oli vähän vääriä valintoja, milloin olisi pitänyt mennä selkeämmin eteenpäin ja milloin taas liikuttaa heitä. Tiedettiin, että he tulevat kovaa, mutta tokan puoliajan alku oli tosi heikko meiltä.

Ilves on monessa pelissä noussut tällä kaudella takaa-ajoasemassa. Ala-Myllymäki painottaa, että takaa-ajoasemaan ei pitäisi joutua.

- Ei me haluttaisi siinä tilanteessa olla. Jos me kaksi maalia tehdään, niin silloin pitäisi voittaa pelejä. Tietysti kertoo siitä, että halua ja uskoa löytyy.

Vasta 17-vuotias Naatan Skyttä oli tehnyt Ilveksen avausmaalin. Ensimmäistä pääsarjaotteluaan pelannut Skyttä maalasi 8. minuutilla upealla laukauksella.

- Ihan loistava sisääntulo häneltä. Heti alusta asti. Rohkea kaveri, joka on jo pari vuotta ollut meidän mukana treenaamassa, eikä kenellekään ole ollut epäselvää, etteikö taidot riitä. Hieno maali. Ihan loistava suoritus, Ala-Myllymäki hehkutti Skytän osumaa.

Ala-Myllymäen mukaan moisia osumia on nähtyä Skytältä kyllä treeneissäkin.

- En ekaa kertaa tollaista nähnyt.

Vaikka Ilves ei Helsingissä voittanutkaan, on joukkue kuitenkin sarjan kärjessä, kun runkosarjasta on jäljellä vain pari kierrosta. Näin hyvään menestykseen harva olisi uskonut.

- Kauden alussa en ajatellut, että kaksi peliä ennen runkosarjan loppua johdettaisiin sarjaa. Mutta totta kai me lähdettiin voittamaan joka peliä, Ala-Myllymäki sanoi.

Ala-Myllymäen mukaan menestys johtuu asenteestakin.

- Halu ja tahto on vahva. Meillä on taitavia jätkiä ja kaikki haluavat kehittyä. Meidän homma lähtee päivittäisestä tekemisestä ja toteutetaan kentällä niitä juttuja, mitä harjoitellaan.

Ala-Myllymäki, 22, on tehnyt tällä kaudella jo 11 maalia. Riittääkö taso kauden jälkeen ulkomaille?

- Sen näkee sitten, hän vastasi kysymykseen salamyhkäisen oloisena.

Teksti: Otto Palojärvi, Telia 5G-areena


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

28.2.2020 08:00:02