NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HJK:n Aki Riihilahti jatkaa ECA:n varapuheenjohtajana

10.9.2019 - 20:40:08


Vaikutusvaltainen Euroopan jalkapalloseurojen järjestö European Club Association eli ECA on valinnut uuden hallituksen. HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti äänestettiin hallituksen varapuheenjohtajaksi.

ECA:n jäsenseurat kokoontuivat Geneveen 23. ECA:n yleiskokoukseen. Kokouksessa valittiin järjestön uusi hallitus seuraavalle nelivuotiskaudelle 2019-23. Suomesta ECA:n kriteerit europeliseurana täyttävät tällä hetkellä HJK, Inter ja SJK, jotka kaikki olivat paikalla yli 200 muun seuran ohella.

ECA saavutti erinomaiset muutokset eurooppalaisten seurajoukkueiden kannalta viime hallituskaudella, mikä palkittiin valitsemalla uudelleen hallituksen puheenjohtajaksi Andrea Agnelli (Juventus) ja varapuheenjohtajiksi Pedro Lopez Jimenez (Real Madrid CF), Edwin van der Sar (AFC Ajax), Dariusz Mioduski (Legia Warszawa SA) ja Aki Riihilahti (HJK Helsinki).

- 2020 loppuun mennessä naulataan päätöksiä ja toimintaympäristö, jossa jalkapalloa tullaan pelaamaan usean vuoden ajan. Sain aiemman työni tulosten ja vaalien isoimman äänimäärän kautta erittäin vahvan mandaatin eurooppalaisilta seuroilta olla näiden päätösten ytimessä. Ne ovat jo nyt keskeistä Klubin ja suomalaisen jalkapallon toiminnan ja sen tulevaisuuden kannalta, mutta olen vakuuttunut että toimintaympäristöä pystyy vielä parantamaan jalkapallon ja Suomen hyväksi, Riihilahti kommentoi HJK:n sivuilla.

ECA nimitti myös Riihilahden ja 15 muuta edustajaa UEFA:n seurajoukkueiden kilpailukomiteaan (UEFA Club Competitions Committee), joka tekee kaikki esitykset ja valinnat europelien osalta UEFA Exco:n päätettäväksi.

- Ensimmäisenä aion keskittyä europelijärjestelmän ja siirtojärjestelmän parantamiseen pienten maiden seurojen hyväksi, jatkaa Riihilahti.

UEFA huomioi myös Riihilahden työn ja vahvan kannatuksen valitsemalla hänet rahanjakotyöryhmään, jonka tehtävänä on ratkaista, miten europelien vuotuiset yli 3 miljardin euron tulot jaetaan kaikkien eurooppalaisten seurojen kesken. Tähän liittyy europelien ja niiden karsintojen lisäksi myös kaikille Euroopan ja Suomen pääsarjaseuroille jaettavan solidaarisuusrahan osuus.

Lähde: HJK


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

21.2.2020 08:20:18