NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n valmentaja kertoo erikoisesta paluusta harjoituksiin

23.5.2020 - 14:01:34


HIFK:n liigajoukkue on siirtynyt yksilötreenaamisesta pariharjoitteluun.

Kevään taittuessa hiljalleen kohti kesää ja poikkeusaikaan liittyviin suosituksiin tulleet muutokset näkyvät myös HIFK:n liigajengin arjessa. Uuteen kauteen itsenäisesti harjoittelemalla valmistautuneet pelaajat ovat päässeet nyt treenaamaan pareittain.

Seuran uusi fysiikkavalmentaja Jussi-Pekka Kurtti on kommentoinut tilannetta HIFK:n verkkosivuilla.

– Vähintään erikoinen startti ollut, Kurtti toteaa.

– Alkuun tuntui erikoiselta, kun en päässyt tapaamaan koko porukkaa kerralla. Toisaalta nyt on ollut paljon kahdenkeskistä aikaa pelaajien kanssa, mikä on ollut todella hyvä. Se on harvinaista luksusta joukkueurheilussa. Normaalisti saattaa mennä syksyyn ennen kuin pääsee tutustumaan urheilijaan. Nyt olen saanut valmentaa yksilöitä, olen päässyt testaamaan heitä henkilökohtaisesti ja päässyt näkemään mistä kukakin syttyy treenaamisessa. Olen tutustunut jätkiin kunnolla ja se on ollut ehdottomasti vahvuus tässä tilanteessa.

Pelaajat ovat tähän mennessä harjoitelleet yksilöllisesti, mutta Kurtti ei ole huolissaan pelaajien kunnosta.

– Kyllä meillä on luottavainen fiilis. Meillä on ollut toimiva etäsofta käytössä, millä olemme pystyneet seuraamaan yksilön kokonaiskuormaa ja palautumisen tasoa. Niiden mittarien valossa juna on puksuttanut juuri oikeaa vauhtia oikeaan suuntaan. Nykyajan urheilijat ovat hyvin itseohjautuvia ja kiinnostuneita omasta tekemisestään. Nyt käynnistyneissä paritreeneissä kokeneemmat pelaajat ovat tarpeen tullen muistuttaneet nuoremmilleen, että jokainen tekee tätä itselleen eikä kenellekään muulle. Jokaisen täytyy osata myös itse vaatia itseltään.

Lähde: HIFK:n verkkosivut


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!