Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HJK ja KuPS iskevät yhteen kärkiottelussa - pelifilosofiat ääripäistä: ”Jalkapallon kauneus on siinä”

1.8.2020 - 09:10:51


Jalkapallon Veikkausliigan lauantain kierroksen herkkupala tarjoillaan Helsingissä, kun HJK ja Kuopion Palloseura iskevät yhteen klo 17 käynnistyvässä kärkiottelussa.

KuPS johtaa sarjaa pistein 14. Hallitsevalla mestarilla on koossa kuudesta ottelusta neljä voittoa ja kaksi tasapeli.

Yhden ottelun vähemmän pelannut HJK jahtaa savolaisia vain kahden pisteen päässä. Klubi on voittanut pelaamistaan otteluista neljä ja hävinnyt yhden.

Voitokas Ilves-ottelu jätti HJK:lle hyvän fiiliksen. Ottelu pelattiin kolmella topparilla, mikä antaa lisää vaihtoehtoja peliryhmityksiin.

- Päällisin puolin jäi hyvä fiilis, saimme hyvän kokemuksen siitä [ryhmityksestä]. Meillä on hyvä tilanne alakerrassa ja nyt kun vielä Valtteri Moren tuli mukaan, meillä on paljon vaihtoehtoja siihen, HJK:n valmentaja Toni Koskela toteaa seuransa verkkosivuilla.

HJK:n ja KuPSin pelifilosofia on monella tavalla erilainen, voidaan puhua jopa ääripäistä. Pelistä saatava data tukee tätä käsitystä esimerkiksi topparien syöttömääriä ja -prosentteja tarkasteltaessa.

- Molemmat toki pyrkivät kontrolloimaan peliä lähellä vastustajan maalia, mutta siihen ne yhteneväisyydet jäävätkin. KuPS pelaa pallon nopeasti mahdollisimman suoraviivaisesti lähelle vastustajan maalia ja siellä alkaa tietyllä tavalla se hyökkäyspelaaminen.

KuPSilla on tähän systeemiinsä hyvät pelaajat.

- Urho Nissilä ja Ilmari Niskanen ovat kaksi oikein hyvää yksilöä tähän sarjaan, jotka ovat viimeisellä kolmanneksella hyvin vaarallisia pallon kanssa. KuPS on hyvin erilainen mutta jalkapallon kauneus on siinä, että sitä voi tehdä niin monella tavalla, Koskela kiteyttää.

Jalkapallon Veikkausliigan lauantain kierros:
FC Inter-IFK Mariehamn
HJK-KuPS
Ilves-HIFK
RoPS-TPS
SJK-FC Haka


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!