NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

KPV otti kantaa rasismikohuun: "Kyse ei missään tapauksessa ollut rasismista"

12.8.2020 - 10:19:22


Jalkapallon Ykkösessä pelaava KPV on joutunut kohun keskelle sosiaalisessa mediassa levinneiden huhujen takia.

Huhujen mukaan KPV:n uusi päävalmentaja Miika Juntunen oli käyttänyt harjoitusmetodina "Kuka pelkää mustaa miestä" -hippaleikkiä, jossa ensimmäisenä hippana oli tummaihoinen ghanalaispelaaja Abu Sanunu.

KPV kuitenkin kiistää rasismisyytökset. Seura antoi tapauksesta tiedotteen myöhään tiistai-iltana.

- Olen tänään keskustellut asiasta seitsemän pelaajan ja itse Juntusen kanssa. He olivat tilanteessa paikalla. Kyse ei missään tapauksessa ollut rasismista. Oli vain sattumaa, että Sanunu aloitti harjoitteen, seurapomo Matti Laitinen sanoi tiedotteessa.

- Rasismia ei missään olosuhteissa hyväksytä KPV:n toiminnassa. Välillä tuntuu, että tarkoituksenmukaisesti haetaan kohua kaikesta, mikä liittyy Juntuseen. Kausi on vielä pahasti kesken, ja joukkue tekee töitä tavoitteensa saavuttamiseksi. Tällaiset kohut eivät siinä ainakaan auta.

Juntusen mukaan harjoitteella oli oikea tarkoitus, ja Sanunu valittiin ensimmäiseksi kiinniottajaksi, koska hän on joukkueen nopein juoksija.

- Emme ole leikkineet hippaa. Harjoittelimme joukkueen muotopelaamista. Panin nopeimman kaverin joukkueesta ensimmäisenä siihen, jotta hän saisi jonkun kiinni. Sanunu aloitti ja toisella kierroksella aloitti taas Samu (Laitinen). Meillä oli kaksikoita ja kolmikoita, jotka yrittivät yhdessä kädestä kiinni pitäen liikkua ja ottaa kiinni, olla yhtenäisiä. Tämä on ihan normaalia joukkueen harjoittamista, jotta yksiköt, kaksikot ja kolmikot toimisivat, Juntunen painotti.

- Minulla on ollut Oulussa tummaihoinen junioripäällikkö. En ole koskaan ollut rasisti. Meillä puuttuu puhepeli joukkueesta tällä hetkellä. Harjoitteita tehdään, jotta joukkue saadaan toimimaan yhdessä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!