Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:lle jättisakot paikallisottelun tapahtumien vuoksi

30.9.2020 - 10:19:34


Palloliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt 10.9.2020 pelatun Veikkausliigan ottelun HIFK-HJK tapahtumia.

Ottelussa tapahtui lukuisia turvallisuusmääräysten rikkomuksia. Kurinpitovaliokunta totesi, että molemmat seurat ovat useilla eri tavoilla ennaltaehkäisseet järjestyshäiriöitä ja puuttuneet niihin käsiteltävänä olevassa ottelussa. Lisäksi molemmat seurat ovat varautuneet turvallisuusjärjestelyihin muun ohella turvatarkastuksin sekä järjestyksenvalvojien lukumäärällä ja sijoittelulla suhteessa seurojen kannattajiin.

Molemmat seurat ovat pyrkineet myös ennaltaehkäisemään järjestyshäiriöitä muun ohella kommunikoinnilla kannattajien kanssa ennen ottelua, sekä varautuneet järjestyshäiriöihin myös yhteistyöllä poliisin ja viranomaisten kanssa.

Kurinpitovaliokuntaa toteaa edelleen, että turvallisuusjärjestelyistä huolimatta HIFK:n kannattajat ovat tuoneet ottelutapahtumaan, pitäneet siellä hallussaan ja käyttäneet ottelussa yhteensä noin 17 pyroteknistä tuotetta ottelun aikana. Ottelun alussa HIFK:n kannattajat ovat sytyttäneet useita soihtuja, mikä viivästytti ottelun jatkamista.

Lisäksi suuri määrä HIFK:n kannattajia, 5-50 kannattajaa kerrallaan, on poistunut katsomosta kenttäalueelle, ja osa pelikentälle asti, useaan otteeseen ottelun aikana sekä noin sata HIFK:n kannattajaa on poistunut katsomosta varsinaiselle pelikentälle ottelun päätyttyä. Myös vierasjoukkue HJK:n kannattajia, 5-10 kannattajaa kerrallaan, on poistunut kahdesti katsomosta kenttäalueelle ottelun aikana. HJK:n kannattajat ovat lisäksi ottaneet HIFK:n lipun ennen ottelua ja repineet sen ensimmäisen puoliajan aikana.

Kurinpitovaliokunta on raskauttavina seikkoina ottanut huomioon, että järjestyshäiriöt ovat olleet mittavia ja vakavia sekä suurin osa niistä on ollut HIFK:n kannattajien aiheuttamia.

Kurinpitovaliokunta on ottanut myös huomioon vallitsevan koronaviruspandemiatilanteen, jonka vuoksi turvallisuusmääräysten noudattaminen ja turvavälien säilyttäminen ottelutapahtumissa on erityisen tärkeää eri tahojen turvallisuuden takaamiseksi.

Päätöksessään kurinpitovaliokunta määrää HIFK:lle sakkoa 4.000 euroa ja HJK:lle sakkoa 1.000 euroa.

Lähde: Palloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!