Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

FC Interin päävalmentaja sai huokaista helpotuksesta: ”Erittäin taktinen ja vaikea peli, kuten aina täällä saarella”

25.07.2021 - 21:19:00


Jalkapallon Veikkausliigassa kolmantena oleva FC Inter tyylitteli Ahvenanmaalla 2-0 -voiton IFK Mariehamnista. Kolme sarjapistettä toimi samalla hyvänä syntymäpäivälahjana seuran perustaneelle Stefan Håkansille, joka viettää tänään 80-vuotispäiväänsä.

Täyttä pistepottia voi pitää turkulaisille varsin ansaittuna kenttätapahtumat huomioon ottaen. Kotijoukkue vieraili vain muutaman kerran Interin päässä koko ottelun aikana. Ensimmäisellä puolikkaalla Grönvitt sai aikaiseksi ainoastaan yhden laukauksen, kun kokenut Mohammed Abubakari yritti yllättää Henrik Moisanderin maanuoliaisella.

Interillä paikkoja oli muutama enemmän. Aleksi Paananen pääsi ottelun alussa kokeilemaan kertaalleen reilusta 20 metristä, mutta Oskari Forsman torjui alakulmasta. Paanasen vapautti maalipaikkaan Benjamin Källman oivalla jatkolla keskiympyrässä.

Forsman pysäytti myös Taiki Kagayaman yrityksen puolen tunnin kohdalla. Timo Furuholm lähes käveli rangaistusalueen sisään ja vapautti Kagayaman maalipaikkaan. Forsman ehti kuitenkin liian lähelle peittämään japanilaisen yrityksen noin seitsemästä metristä.

Toisella jaksolla Inter dominoi kenttätapahtumia vielä selvemmin. Tuntui, että etenkin Källman oli toistuvasti maalipaikoilla. Tunnin kohdalla hän pääsi läpiajoon vahvan spurttinsa jälkeen, mutta ajautui rahtusen pieneen kulmaan, mikä helpotti Forsmanin torjuntatyötä alakulmasta.

Pelikellossa oli 66 minuuttia, kun Interin painostus konkretisoitui tulostaululle. Kotijoukkue nukahti Interin rajaheittotilanteessa. Pallo lingottiin vasemmalta boksiin, josta Furuholm jatkoi takaviistoon toiseen aaltoon Kagayamalle. Tämä pääsi jysäyttämään upeasti suoraan volleystä ja verkko venyi Forsmanin takana.

Ajoitukset olivat kohdillaan ja Kagayaman kasvoilta paistoi helpotus, pitkän kuivan ajanjakson päätyttyä. Forsman oli eittämättä kotijoukkueen paras pelaaja. Hän piti valkopaidat torjunnoillaan pitkään pelissä mukana. Inter sai toisella jaksolla monen monta kulmapotkua, ja aina kun Källman pääsi jatkamaan palloja päällään maalia kohti, porilaislähtöinen veskari venyi niiden tielle.

Källman pääsi lopulta kuitenkin rikkomaan oman kuparisensa varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Abubakari kaatoi Kagayaman boksin rajan tuntumassa, ja pilkkuvihellyksen lisäksi rikkoja ajettiin ulos punaisella kortilla. Källman ampui rangaistuspotkun voimalla oikeaan kulmaan ja sai ansaitsemansa maalin. Osuma oli hänelle liigassa jo kuudes.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja paluusta voittokantaan.

- Olen erittäin iloinen kolmesta sarjapisteestä ja solidista esityksestä. Vastustaja oli hyvin organisoitu, ja ei aluksi antanut meidän käyttää niitä tiloja, joita halusimme esimerkiksi ”kymppialueelta”. Buwalda (Robin) ja Sumusalo (Mikko) tekivät hyvää työtä, ettemme päässeet jatkamaan hyökkäyksiä noilta alueilta Benjaminille tai wingbackeille päätyä kohden. Ensimmäinen jakso oli meidän kontrollissamme ilman suurta hätää, mutta emme päässeet huippupaikoille.

Inter reagoi tauolla taktisin muutoksin.

- Toisella jaksolla onnistuimme paremmin pienillä hyökkäyspään pelaajien erilaisilla sijoittumisilla. Aloimme löytää Buwaldan ja Sumusalon selustasta tilaa, jolloin he alkoivat puolustaa hieman alempaa. Peli oli erittäin taktinen ja vaikea, kuten aina täällä saarella. Saimme lopulta palkkion ja pääsimme johtoasemaan. IFK joutui tämän myötä pelaamaan hieman enemmän riskillä, minkä vuoksi meille muodostui tilaa ja saimme vastahyökkäyksiä. Sellaisesta tuli myös rangaistuspotkumme. Kokonaisuutena me pelasimme tarpeeksi hyvän pelin, jolla kolme pistettä pystyi voittamaan, espanjalaisvalmentaja arvioi.

Lähde: FC Inter


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

George Russell: "Tämä on hullua"

25.09.2021 16:50:22