Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Potkut koko valmennusryhmälle! Veikkausliigan jumbo pestasi HIFK:sta tutun käskyttäjän

15.09.2021 - 11:38:00


Jalkapallon Veikkausliigan jumbona tukevasti majaileva KTP tiedottaa tehneensä kovan ratkaisun. KTP on irtisanonut päävalmentaja Gabriel Garcia Xatartin sekä kakkosvalmentajien Alexis Sanchez Lopezin ja Jordi Alujan sopimukset.

KTP:n Veikkausliigajoukkueen uusi valmennustiimi otti ohjat käsiinsä päävalmentaja Teemu Kankkusen johdolla jo keskiviikkoaamun harjoituksissa. Kankkusen tiimissä työskentelevät apuvalmentaja Jari-Pekka Gummerus ja maalivahtivalmentaja Jussi Riikonen.

Kuluva veikkausliigakausi on ollut FC KTP:lle äärimmäisen raskas. Sarjanousijana kauteen lähtenyt kotkalaismiehistö on pystynyt voittamaan ainoastaan kerran ja tasapeliin joukkue on yltänyt vain viisi kertaa. Alla on nyt kuusi peräkkäistä tappiollista ottelua.

- Haluamme kiittää Gabria, Alexisia ja Jordia heidän tekemästään työstä. He tekivät varmasti kaikkensa muuttaakseen joukkueen kurssin positiiviseksi. Tällä kertaa se ei riittänyt ja siksi haluamme kääntää kaikki kivet säilymisen puolesta. Jos putoamme, tapahtuu se saappaat jalassa, KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen kertoo seuransa verkkosivuilla.

KTP:ssä on päätetty, että periksi ei anneta. Loppukauden mittaisella sopimuksella vastuun päävalmentajan tehtävistä ottaa siis Kankkunen. Kankkunen muistetaan valmentajana HIFK:n riveistä, jossa hän toimi kaikkiaan 11 kauden ajan. Viime kaudella hän oli auttamassa helsinkiläisjoukkuetta säilymään liigassa.

- Tämä kausi on ollut KTP:lle varsin raskas. Peli-ilmettä ja omaa tekemistä pitää lähteä korjaamaan ja sitä kautta kääntämään kurssia. Matkaa on, mutta urheilussa ja jalkapallossa mikään ei ole mahdotonta. Tiukat kahdeksan ottelua on vielä oljenkortta jäljellä, Kankkunen sanoo.

Valmentajan löytäminen ei koskaan ole helppo prosessi. Kankkunen löytyi lukuisten vaihtoehtojen joukosta.

- Kartoitimme eri valmentajavaihtoehtoja. Uskon vakaasti, että Teemu onnistuu apuvalmentajansa kanssa kääntämään loppukauden kurssin, KTP:n pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko sanoo.

- Näin nopealla aikataululla ei isoja pelillisiä asioita pystytä tekemään, mutta peli-ilme pitää saada jälleen taistelevaksi. Loppukauden aikana on vielä 24 pistettä jaossa. Haluamme raapia kasaan niin paljon pisteitä, että suora säilyminen tai vähintään karsintapaikka olisi mahdollista saavuttaa, Ikävalko jatkaa.

KTP:n osalta Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua. Niistä ensimmäinen pelataan jo tulevana lauantaina klo 17 Kuopion Palloseuraa vastaan. Viikon päästä keskiviikkona 22.9. kello 18.30 häämöttää kotiottelu FC Lahtea vastaan. Runkosarja päättyy sunnuntaina 26.9. vierasotteluun IFK Mariehamnia vastaan. Kausi jatkuu sijoille 7-12 sijoittuneiden kesken haastajasarjassa, joka pelataan yksinkertaisena käsittäen viisi ottelua per joukkue.

- En usko, että olisimme pärjänneet nykyisellä peli-ilmeellä edes tulevassa loppusarjassa. Koemme, että nyt oli tehtävä korjausliikkeitä, jotta saisimme muutettua ilmettämme. Pelien täytyy jatkossa näyttää siltä, että pelaajat ovat valmiita tekemään kaikkensa pisteiden eteen, Ikävalko toteaa.

Lähde: KTP


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

George Russell: "Tämä on hullua"

25.09.2021 16:50:22